Κλίμα

Σήμερα 07:43 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 20:38

Ιταλία: Φονική κακοκαιρία στα βόρεια (εικόνες)

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει σε μεγάλη έκταση της βόρειας Ιταλίας η κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή.

Ιταλία: Φονική κακοκαιρία στα βόρεια (εικόνες)
-

Σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής, εξαιτίας ακραίων καιρικών συνθηκών, βρίσκεται η περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια της βόρειας Ιταλίας.

Στην περιοχή σημειώνονται συνεχείς βροχοπτώσεις, η ένταση των οποίων αναμένεται να αρχίσει να μειώνεται από αύριο το απόγευμα. Νωρίτερα, ο ποταμός Τραμάτσο έσπασε τα φράγματα στη Μοντιλιάνα, έξω από την πόλη Φορλί. Πολλές οικογένειες μεταφέρθηκαν σε ασφαλέστερη περιοχή, σε γυμναστήριο δημοτικού σχολείου. Τα νερά των ποταμών έχουν αποκτήσει ορμή από την οροσειρά των Απενίνων και κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν όλα τα σπίτια του χωριού.

Ιταλία - κακοκαιρία - πλημμύρα

Την Πέμπτη, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις περιοχές των πόλεων Μπολόνια, Φορλί, Ρίμινι και Ραβένα. Από την περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια ζητήθηκε στους κατοίκους να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους με ΙΧ αυτοκίνητα.

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται η Πολιτική Προστασία και στην ευρύτερη περιφέρεια της Νάπολης λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων, οι οποίες αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο κατολισθήσεων.

Ιταλία - κακοκαιρία - πλημμύρα

Στη Φότζια της Απουλίας, ένας 59χρονος πυροσβέστης έχασε τη ζωή του εξαιτίας της κακοκαιρίας. Με όχημα της Πυροσβεστικής προσπαθούσε να βοηθήσει εγκλωβισμένους οδηγούς, όταν παρασύρθηκε από χείμαρρο.


Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος – Εκρήξεις βομβητών: Δεκάδες οι νεκροί

Σεισμός στην Γαύδο

Πέτρου Ράλλη: Τροχαίο με νεκρό μοτοσικλετιστή


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)