Ασία

18 Μαρτίου 2015 16:02 Τελευταία ενημέρωση : -

Μακελειό στην Τυνησία - πολλοί νεκροί και όμηροι

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από την επίθεση ενόπλων στην Βουλή της Τυνησίας. Σε εξέλιξη ομηρία στο Εθνικό Μουσείο Μπάρντο.

-



Μακελειό σημειώθηκε σήμερα στο Εθνικό Μουσείο Μπάρντο, δίπλα από το κοινοβούλιο της Τυνησίας, από επίθεση που πραγματοποίησε ομάδα ενόπλων, που κρατάει και ομήρους.

Νεκροί είναι τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι, εκ των οποίων επτά τουρίστες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, ενώ πολλοί ακόμη, ο αριθμός των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστος, κρατούνται όμηροι μέσα στο Εθνικό Μουσείο, στην πρωτεύουσα της χώρας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Μοχάμεντ Άλι Αρούι, είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι «δύο ή περισσότεροι τρομοκράτες, οπλισμένοι με Καλάσνικοφ» εξαπέλυσαν επίθεση στο μουσείο Μπάρντο. «Υπάρχουν οκτώ θύματα», συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για «επτά αλλοδαπούς» και έναν Τυνήσιο.

Την ώρα της επίθεσης μέσα στο μουσείο βρίσκονταν περίπου εκατό τουρίστες και οι περισσότεροι πρόλαβαν να απομακρυνθούν εγκαίρως, ωστόσο ο Αρούι δεν επιβεβαίωσε αν οι δράστες κρατούν ομήρους στο κτίριο. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν ακόμη τουρίστες μέσα στο μουσείο».



Το Μουσείο Μπάρντο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο κοινοβούλιο της χώρας, οι εργασίες του οποίου διακόπηκαν αμέσως όταν άρχισαν να ακούγονται οι πυροβολισμοί. Όσοι βουλευτές βρίσκονταν στο χώρο έλαβαν εντολή να συγκεντρωθούν στην κεντρική αίθουσα, σύμφωνα με την Μονίμα Μπραχίμ, μια εκπρόσωπο του ισλαμιστικού κόμματος Ενάχντα.

Ο πρόεδρος της Τυνησίας Μπέτζι Κάιντ Εσέμπσι θα απευθύνει αργότερα διάγγελμα στον λαό της χώρας, είπε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Μόεζ Σινάουι, ενώ ο πρωθυπουργός Χαμπίμπ Εσίντ συγκάλεσε σύσκεψη με τους υπουργούς Εσωτερικών και Άμυνας.



«Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση στο μουσείο Μπάρντο», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Μοχάμεντ Άλι Αρούι μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Mosaique FM.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί και άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έχουν ήδη μπει μέσα στο κτίριο. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει το μουσείο, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στο σημείο.















12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)