Κόσμος

Χθες 15:20

Θάνατος Γκιουλέν - Φιντάν: Δεν εφησυχάζουμε

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών έκανε το πρώτο σχόλιο από κυβερνητικής πλευράς για τον θάνατο του αυτοεξόριστου ιμάμη.

Θάνατος Γκιουλέν - Φιντάν: Δεν εφησυχάζουμε
-

Η πρώτη επίσημη αντίδραση στον θάνατο του Γκιουλέν ήρθε από τον Τούρκο ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν ο οποίος δήλωσε ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες επιβεβαιώνουν την εξέλιξη. «Ο θάνατος του Γκιουλέν δεν μας εφησυχάζει, το κράτος μας θα συνεχίσει να πολεμά αυτήν την οργάνωση», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Η κρατική τηλεόραση ΤΡΤ μεταδίδοντας τον θάνατό του τον χαρακτήρισε ως «προδότη, εχθρός του έθνους, εχθρός της δημοκρατίας, εχθρός της θρησκείας».

Παρουσιάστρια εκπομπής στο κανάλι TV100, η Τζανσού Τζανάν καταράστηκε τον Φετουλάχ Γκιουλέν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μακάρι να καεί στην κόλαση».

Επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε το πιο δημοφιλές θέμα (trending topic) στην Τουρκία και εξαπολύονται κατάρες εναντίον του.

Το ερώτημα τώρα είναι πού θα ταφεί ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ποιος θα τελέσει την κηδεία και θα κάνει την προσευχή καθώς και ποιος θα παραστεί στην κηδεία.

Πάντως όπως μεταδίδεται εντός της οργάνωσης υπάρχει μια έντονη διαμάχη καθώς η περιουσία και τα εισοδήματα της οργάνωσης είναι μεγάλα τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ με ένα δίκτυο σχολείων και ιδρυμάτων.

Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκία: Σάλος με τη “Συμμορία των νεογέννητων” και τα νεκρά βρέφη

Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε ψιλικατζίδικο (βίντεο)

Συρμός του Προαστιακού στις γραμμές του μετρό: Ο Σταϊκούρας κατέθεσε μήνυση στον Άρειο Πάγο

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)