Κόσμος

Σήμερα 18:15

ΗΠΑ: Τελεσίγραφο στο Ισραήλ για τη Γάζα

Με εμπάργκο όπλων, απειλουν οι ΗΠΑ το Ισραήλ σε περίπτωση που μέσα σε 30 ημέρες δεν λάβει επειγόντως μέτρα για να βελτιώσει την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα.

ΗΠΑ: Τελεσίγραφο στο Ισραήλ για τη Γάζα
-

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν και ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν δήλωσαν ότι το Ισραήλ πρέπει να λάβει επειγόντως μέτρα για να βελτιώσει την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα για την αποφυγή νομικών ενεργειών αναφορικά με τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ, μετέδωσε σήμερα ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios.

«Σας γράφουμε τώρα για να υπογραμμίσουμε τη βαθιά ανησυχία της αμερικανικής κυβέρνησης για την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα και να αναζητήσουμε επείγουσες και βιώσεις ενέργειες από την κυβέρνησή σας αυτόν τον μήνα για να αντιστρέψουμε αυτήν την πορεία», έγραψαν σε επιστολή τους στις 13 Οκτωβρίου προς τους Ισραηλινούς ομολόγους τους Μπλίνκεν και Όστιν, σύμφωνα με ανάρτηση δημοσιογράφου του Axios στο X.

Στην επιστολή, οι ΗΠΑ επισημαίνουν ακόμα ότι το Ισραήλ έχει 30 μέρες για να διορθώσει την κατάσταση που επικρατεί στην Γάζα ειδάλλως θα υπάρχουν συνέπειες που θα επηρεάσουν την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ, με άλλα λόγια την επιβολή ενός εμπάργκο όπλων.

Πρόκειται για ένα «τελεσίγραφο» των ΗΠΑ στο Ισραήλ, με φόντο την ανάπτυξη της πυροβολαρχίας αντιβαλλιστικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας THAAD, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ένα εμπάργκο όπλων εις βάρος του Ισραήλ έχει προτείνει και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν.

Το Πεντάγωνο δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Ειδήσεις σήμερα:

ΠΑΣΟΚ – Ανδρουλάκης: Τα σχέδια για τις ριζικές αλλαγές

Η Τεχνητή Νοημοσύνη “καταλαμβάνει” το διαδίκτυο

Λίβανος: Σφυροκόπημα του Ισραήλ, που καλεί τους Κυανόκρανους να φύγουν από τα σύνορα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)