Κόσμος

Σήμερα 19:16 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 20:52

Ισραήλ: Σειρήνες ηχούν για πυραυλική επίθεση της Χεζμπολάχ (βίντεο)

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για το μπαράζ ρουκετών που έπληξαν το Ισραήλ.

Ισραήλ: Σειρήνες ηχούν για πυραυλική επίθεση της Χεζμπολάχ (βίντεο)
-

Σειρήνες ήχησαν το απόγευμα της Δυετέρας στο κεντρικό Ισραήλ, εξαιτίας ενός αριθμού βλημάτων που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο.

Εκατομμύρια Ισραηλινοί έσπευσαν σε καταφύγια, καθώς οι σειρήνες ηχούσαν στο κεντρικό Ισραήλ ως απάντηση στα βλήματα που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο, ανακοίνωσε ο στρατός.

Οι σειρήνες ήχησαν μεταξύ άλλων στο Τελ Αβίβ, το οικονομικό κέντρο της χώρας, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία διευκρίνισε πως «έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για να εντοπιστούν τοποθεσίες που έχουν πληγεί από τα συντρίμμια ρουκετών».

Οι IDF δηλώνουν ότι εντόπισαν τρεις εκτοξεύσεις ρουκετών από τον Λίβανο προς το κεντρικό Ισραήλ.

Τα βλήματα αναχαιτίστηκαν καθώς κατευθύνονταν προς κατοικημένες περιοχές, αναφέρει ο στρατός. Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας χτύπησαν στη συνέχεια τον εκτοξευτή που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, προσθέτει ο στρατός. Η εναέρια κυκλοφορία διακόπηκε στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.

Στο μεταξύ το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι στοχοθέτησε ισραηλινή ναυτική βάση κοντά στη Χάιφα, μία ημέρα έπειτα από μια άλλη επίθεση εναντίον άλλης στρατιωτικής βάσης στην ίδια περιοχή, στην οποία σκοτώθηκαν τέσσερις στρατιώτες.

«Παραμένουμε σε εγρήγορση και είμαστε προετοιμασμένοι να υπερασπιστούμε τη χώρα μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Χεζμπολάχ.

Εξάλλου το σιιτικό κίνημα επεσήμανε ότι έβαλε εναντίον ισραηλινών δυνάμεων που είχαν προχωρήσει στο χωριό Μαρούν αλ Ρας, στον νότιο Λίβανο, κοντά στη μεθόριο με το Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ διευκρίνισε ότι μαχητές της χρησιμοποίησαν «όλμους του πυροβολικού εναντίον συγκεντρωμένων στρατιωτών του εχθρού» σε αυτό το χωριό.

Ισραήλ: Αναχαιτίστηκαν τρεις πύραυλοι από τον Λίβανο

Οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν την αναχαίτιση τριών πυραύλων που εκτοξεύτηκαν από το Λίβανο με στόχο το κεντρικό Ισραήλ, ενώ νωρίτερα ήχησαν οι σειρήνες με εκατομμύρια πολίτες να σπεύδουν στα καταφύγια.

Οι σειρήνες ήχησαν μεταξύ άλλων στο Τελ Αβίβ, το οικονομικό κέντρο της χώρας, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία διευκρίνισε πως «έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για να εντοπιστούν τοποθεσίες που έχουν πληγεί από τα συντρίμμια ρουκετών».

Δεκαοκτώ νεκροί από ισραηλινό πλήγμα σε ορεινό χωριό του βόρειου Λιβάνου

Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αεροπορικό πλήγμα σε ένα χωριό του βορείου Λιβάνου, όπως δήλωσε ο τοπικός Ερυθρός Σταυρός, ενώ το υπουργείο Υγείας ανέφερε πως οι "προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται".

Είναι η πρώτη φορά που το Άιτο, ένα χωριό σε ορεινή περιοχή με πλειοψηφία χριστιανών κατοίκων, τίθεται στο στόχαστρο αφότου το ισλαμιστικό κίνημα Χεζμπολάχ και το Ισραήλ εισήλθαν σε ανοικτό πόλεμο στις 23 Σεπτεμβρίου. Το πλήγμα είχε στόχο ένα διαμέρισμα, σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων NNA.

Σύμφωνα με φωτογράφο του AFP, πτώματα ήταν ορατά μπροστά από το κτήριο που βρισκόταν στην είσοδο του χωριού το οποίο ισοπεδώθηκε από το πλήγμα, εν μέσω ασθενοφόρων που πηγαινοέρχονταν.

Ο στρατός του Λιβάνου απέκλεισε το σημείο, όπου ξέσπασε πυρκαγιά, πρόσθεσε.

Προχθές, Σάββατο, ισραηλινό πλήγμα σε ένα σιιτικό χωριό βόρεια της Βηρυτού, που βρίσκεται επίσης εκτός των προπυργίων της Χεζμπολάχ, είχε προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 16 ανθρώπων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Άλλοι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν εκτός των ζωνών πυο θεωρούνται συνήθως προπύργια της φιλοϊρανικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων δύο σε ένα σπίτι στην Ντέιρ Μπέλα "όπου βρίσκονταν εκτοπισμένοι από τον νότο" της χώρας, προπύργιο της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με το ΝΝΑ.

Στο μεταξύ, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει εμπλακεί σε "σφοδρές μάχες" απέναντι στον ισραηλινό στρατό με "όλων των ειδών αυτόματα όπλα, ρουκέτες και πυροβολικό" σε ένα χωριό του νοτίου Λιβάνου, όπου η φολοϊρανική οργάνωση είναι σε ανοικτό πόλεμο με το Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ είπε επίσης ότι "έθεσε στο στόχαστρο ισραηλινό όχημα μεταφοράς στρατιωτών με έναν τηλεκατευθυνόμενο πύραυλο προκαλώντας πυρκαγιά", άλλους Ισραηλινούς στρατιώτες σε ένα άλλο χωριό κοντά στα σύνορα και εκτόξευσε ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ.


Ειδήσεις σήμερα:

Ιταλία: Μετανάστης βίασε 10χρονη και την άφησε έγκυο

Ορχομενός: 55χρονος ασέλγησε σε υπερήλικη με άνοια

Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος στα μπλοκάκια



12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)