Κόσμος

13 Οκτωβρίου 2024 12:57

Λίβανος: Δεκάδες νεκροί σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς (βίντεο)

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί σε λιβανέζικο έδαφος, με τον ισραηλινό στρατό να πλήττει ένα τζαμί σε χωριό κοντά στα σύνορα των δύο χωρών.

Λίβανος: Δεκάδες νεκροί σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς (βίντεο)
-

Ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα κατέστρεψε σήμερα "ολοσχερώς" τζαμί λιβανικού χωριού που βρίσκεται σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων από τα σύνορα με το Ισραήλ, το οποίο ενέτεινε πρόσφατα τους βομβαρδισμούς του στην περιοχή, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ANI.

"Γύρω στις 03:45 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος), εχθρικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορικό πλήγμα με στόχο το παλιό τζαμί στο κέντρο του χωριού Κφαρ Τέμπνιτ, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς", μετέδωσε το ANI.

Το τέμενος αυτό των εκατό ετών "ήταν ένα σύμβολο καθώς οι οικογένειες συγκεντρώνονταν στον περίβολό του για να γιορτάσουν σε διάφορες περιστάσεις", δήλωσε στο AFP ο δήμαρχος του Κφαρ Τέμπνιτ, ο Φουάντ Γιασίν.

Ολονύχτιο σφυροκόπημα

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο σε ισραηλινές επιδρομές σε τρία χωριά βόρεια και νότια της Βηρυτού, έξω από τα προπύργια της Χεζμπολάχ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, σε νεότερο απολογισμό των θυμάτων των ισραηλινών επιθέσεων της σημερινής μέρας.

«Ένας βομβαρδισμός του ισραηλινού εχθρού στο Μααϊσρα», ένα σιιτικό ορεινό χωριό με πλειοψηφία κατοίκων Χριστιανούς, βόρεια της Βηρυτού, σκότωσε «εννέα άτομα και τραυμάτισε άλλους 15», τόνισε το υπουργείο.

View this post on Instagram

A post shared by ??????? (@aljazeera)

Λίβανος - πόλεμος -  βομβαρδισμός

«Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 18 τραυματίστηκαν» σε ένα άλλο «ισραηλινό εχθρικό πλήγμα» στο Μπάρζα, ένα σουνιτικό χωριό που βρίσκεται στην περιοχή Σούφ νότια της πρωτεύουσας.

Ισραηλινός βομβαρδισμός στο Ντέιρ Μπίλα στη βόρεια ακτή, 15 χλμ από το Μπατρούν, άφησε «δύο νεκρούς και τέσσερις τραυματίες», τόνισε λεπτομερώς το υπουργείο.

Το μέτωπο που άνοιξε τον Οκτώβριο του 2023 η Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ, σε υποστήριξη της παλαιστινιακής Χαμάς, μετατράπηκε σε ανοιχτό πόλεμο στις 23 Σεπτεμβρίου με την έναρξη εντατικών ισραηλινών βομβαρδισμών στα προπύργια του λιβανικού σιιτικού κινήματος στον Λίβανο, σκοτώνοντας κυρίως τον αρχηγό του, τον Χασάν Νασράλα.

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε στη συνέχεια στις 30 Σεπτεμβρίου χερσαία επίθεση κατά της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο.

Σύμφωνα με το λιβανικό υπουργείο Υγείας, πάνω από 2.255 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε έναν χρόνο, οι μισοί εκ των οποίων από τις 23 Σεπτεμβρίου, και πάνω από ένα εκατομμύριο έχουν εκτοπιστεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Καμμένα Βούρλα: Ηλικιωμένη εντοπίστηκε νεκρή με τραύμα στην πλάτη

Πετρέλαιο: Πως το Μεσανατολικό θα επηρεάσει την αγορά

Τροχαίο - Αττική Οδός: Νεκρός ο 23χρονος οδηγός μηχανής μετά τη σύγκρουση με φορτηγό

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)