Κόσμος

Σήμερα 14:05

Χουριέτ: Η Γερμανία πουλά όπλα στην Τουρκία ξανά... μετά από χρόνια

Τι αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, επικαλούμενη γερμανικά δημοσιεύματα, για την απόφαση της γερμανικής πλευράς, μετά από μυστική συνεδρίαση.

Χουριέτ: Η Γερμανία πουλά όπλα στην Τουρκία ξανά... μετά από χρόνια
-

Μετά από χρόνια η κυβέρνηση στη Γερμανία, αποτελούμενη από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), τους Πράσινους και το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP), ενέκρινε την εξαγωγή όπλων στη σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Τουρκία, σύμφωνα με τη Χουριέτ.

Επικαλούμενο το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel η εφημερίδα αναφέρει ότι το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε την εξαγωγή όπλων αξίας 336 εκατομμυρίων ευρώ στην Τουρκία στην πρόσφατη μυστική συνεδρίασή του.

Όπως αναφέρεται, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας επιβεβαίωσε ότι ενέκρινε την εξαγωγή υλικών και ανταλλακτικών στην Τουρκία για τον εκσυγχρονισμό 100 κατευθυνόμενων πυραύλων αεράμυνας, καθώς και υποβρυχίων, φρεγατών και τορπιλών του τουρκικού ναυτικού.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, επισημάνθηκε ότι οι κατευθυνόμενοι πύραυλοι τύπου RAM είναι αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ και 28 τορπίλες τύπου SeaHake που παράγονται από τις επιχειρήσεις Thyssenkrupp αξίας 158 εκατομμυρίων ευρώ.

Αναφέρθηκε και ότι η Γερμανία δεν επέτρεπε την εξαγωγή όπλων στην Τουρκία εδώ και χρόνια, υπενθύμισε επίσης ότι πέρυσι εγκρίθηκε μόνο ένα έργο αξίας 1,22 εκατομμυρίων ευρώ. Από την άλλη πλευρά, σημειώθηκε επίσης ότι οι εξαγωγές όπλων της Γερμανίας πέρυσι ανήλθαν σε 12,2 δισεκατομμύρια ευρώ, τα περισσότερα από τα οποία αφορούσαν χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και εγκρίθηκαν πωλήσεις όπλων αξίας 11 δισεκατομμυρίων ευρώ τους πρώτους 9 μήνες αυτού. έτος.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές ΠΑΣΟΚ – Ανδρουλάκης: Τα δύσκολα είναι πίσω μας

Μείωση επιτοκίων ΕΚΤ: Πώς “θωρακιστεί” η ελληνική οικονομία

Τροχαίο στο Αγρίνιο: Στη ΜΕΘ ανήλικη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)