Κόσμος

Σήμερα 17:44

Ερντογάν για 7η Οκτωβρίου: Το Ισραήλ θα πληρώσει αργά ή γρήγορα το τίμημα της γενοκτονίας

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, «η ανθρωπότητα ολόκληρη δολοφονείται απ' ευθείας μπροστά στα μάτια του κόσμου εδώ και ένα χρόνο».

Ερντογάν για 7η Οκτωβρίου: Το Ισραήλ θα πληρώσει αργά ή γρήγορα το τίμημα της γενοκτονίας
-


Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι το Ισραήλ «θα πληρώσει το τίμημα» της «γενοκτονίας» που διαπράττει εναντίον του παλαιστινιακού λαού, ένα χρόνο μετά τις φονικές επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου εναντίον του Ισραήλ και την ισραηλινή στρατιωτική απάντηση εναντίον της Γάζας.

«Το Ισραήλ θα πληρώσει αργά ή γρήγορα το τίμημα της γενοκτονίας που διαπράττει εδώ και ένα χρόνο και την οποία συνεχίζει», έγραψε ο Τούρκος πρόεδρος σε μήνυμά του στο X.

«Εδώ και ακριβώς 365 ημέρες, 50.000 από τους αδελφούς και τις αδελφές μας, οι περισσότεροι παιδιά και γυναίκες, δολοφονήθηκαν άγρια», συνέχισε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους, που εδώ και ένα χρόνο είναι από αυτούς που επικρίνουν περισσότερο το Ισραήλ.

«Όπως ακριβώς σταμάτησε τον Χίτλερ η συμμαχία της ανθρωπότητας, ο (ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν) Νετανιάχου και το φονικό δίκτυό του θα σταματήσουν με τον ίδιο τρόπο», προσθέτει ο Ερντογάν, ο οποίος θεωρεί τη Χαμάς «οργάνωση αντίστασης».

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, «η ανθρωπότητα ολόκληρη δολοφονείται απ' ευθείας μπροστά στα μάτια του κόσμου εδώ και ένα χρόνο».

Φεστιβαλ 7 Οκτωβρίου - Συγγενείς - Ισραηλ - Χαμας - Γαζα

.Συγγενείς και φίλοι θυμάτων επισκέπτονται το χώρο του μουσικού φεστιβάλ Nova

Στη Ρεΐμ, στο μέρος όπου διεξαγόταν το φεστιβάλ μουσικής Nova και όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 370 άνθρωποι, ένα πλήθος έδωσε μέσα σε ατμόσφαιρα περισυλλογής το σήμα για την έναρξη αυτών των τελετών τηρώντας σιγή ενός λεπτού ακριβώς στις 06:29 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), την ώρα που η Χαμάς εξαπέλυσε την επίθεσή της στο νότιο Ισραήλ.

Λίγο νωρίτερα, οι υπνωτικοί ήχοι του τελευταίου μουσικού κομματιού που είχε ακουστεί πριν από ένα χρόνο στο χώρο αυτό, ακούστηκαν για μερικά λεπτά μπροστά σε ένα πλήθος οικογενειών που πενθούσαν, με μερικούς από τους παριστάμενους να έχουν αποτυπωμένα στα ρούχα τους το πρόσωπο του νεκρού συγγενή τους. Όταν η μουσική διακόπηκε ξαφνικά, όπως είχε γίνει την ημέρα της επίθεσης, μια κραυγή απόγνωσης έσπασε τη σιωπή.

Γάζα - πόλεμος

Κλιμάκωση των επιθέσεων

Το Ισραήλ κλιμάκωσε την εναέρια και χερσαία επίθεσή του στη Γάζα με περισσότερες επιθέσεις κατά μαχητών της Χαμάς κατά την πρώτη επέτειο του πολέμου που κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος του θύλακα και έχει αλλάξει για πάντα τις ζωές των Παλαιστινίων.

Από την πλευρά της, η Χαμάς δήλωσε ότι έπληξε το Τελ Αβίβ με ομοβροντία πυραύλων, με τις σειρήνες να ενεργοποιούνται στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφριά, σύμφωνα με την ισραηλινή υπηρεσία ασθενοφόρων.

Η βροχή των ρουκετών κατέδειξε την ικανότητα της Χαμάς να αντεπιτίθεται παρά την παρατεταμένη ισραηλινή στρατιωτική επίθεση που έχει στόχο να καταστρέψει τις μαχητικές της δυνατότητες, έναν χρόνο μετά τη σοκαριστική εισβολή της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ που πυροδότησε τον πόλεμο.


Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ο Δούκας ζητά debate με Ανδρουλάκη

Βία ανηλίκων – Δημογλίδου: Οι γονείς μπορούν να ζητήσουν βοήθεια

ΝΒΑ: Ο Λεμπρόν και Μπρόνι Τζέιμς έπαιξαν μαζί (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)