Κόσμος

Χθες 10:19 Τελευταία ενημέρωση : Χθες 10:24

Τουρκία: Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας με φοντο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Η τουρκική αντιπολίτευση ζήτησε από τον Ερντογάν να τους ενημερώσει σχετικά με τη δήλωση του ότι το "Ισραήλ θα επιτεθεί" στη χώρα.

Τουρκία: Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας με φοντο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
-

Συμβούλιο ασφαλείας Τουρκίας

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή είναι το βασικό θέμα στην ατζέντα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας το οποίο συνέρχεται σήμερα υπό την προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν. 

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ANT1 στη Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου, τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το επίκεντρο θα είναι η αυξανόμενη ένταση μεταξύ Ιράν-Ισραήλ και Ισραήλ-Λιβάνου. Θα συζητηθούν διεξοδικά οι πιθανές επιπτώσεις της περιφερειακής κρίσης, της οποίας ο αντίκτυπος σταδιακά διευρύνεται, στην Τουρκία.

Το ΣΕΑ θα συζητήσει επίσης την τελευταία κατάσταση στη Γάζα, ο οδικός χάρτης και οι διπλωματικές πρωτοβουλίες που πρέπει να ακολουθηθούν για να διασφαλιστεί η κατάπαυση του πυρός.

Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα είναι ένα άλλο θέμα που θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Θα συζητηθούν οι συνεχιζόμενες επιχειρήσεις εναντίον στόχων PKK/YPG στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία. 

Tουρκική αντιπολίτευση: Ο Ερντογάν να μας ενημερώσει για δήλωσή του ότι ‘το Ισραήλ θα επιτεθεί στην Τουρκία’

Ενημέρωση από Ερντογάν σε κλειστή συνεδρίαση της Βουλής ζητά ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Οζγκιού Οζέλ για τη δήλωσή του ΄ότι ‘το Ισραήλ θα επιτεθεί στην Τουρκία’.

«Ο Ερντογάν, που έκλεισε τα μάτια στο εμπόριο μέχρι τον Απρίλιο, κατάλαβε τη σοβαρότητα της κατάστασης αργότερα από τους περισσότερους από εμάς. Εάν ο Πρόεδρος της χώρας έρθει στη Βουλή και πει «Το Ισραήλ θα επιτεθεί στην Τουρκία», χρειάζεται επειγόντως κλειστή συνεδρίαση. Θα έρθουν να ενημερώσουν το Κοινοβούλιο. Είναι σαφές ότι υπάρχει ανάγκη για μια κλειστή συνεδρίαση στην οποία αυτά τα πρακτικά δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν για 10 χρόνια. Αυτό είναι το πιο νόμιμο αντιπροσωπευτικό όργανο του έθνους. Αυτή η δήλωση δεν μπορεί να μείνει εδώ», δήλωσε ο Οζγκιούρ Οζέλ.

Αρθρογράφος Τ24: Ο Ερντογάν στρέφει προσοχή του λαού από εσωτερικά προβλήματα στην απειλή Ισραήλ

Ο αρθρογράφος της Τ24 Μεχμέτ Γιλμαζ επικρίνει τους ισχυρισμούς του Ερντογάν ότι το Ισραήλ θα επιτεθεί στην Τουρκία, υποδεικνύοντας ότι μια απλή ματιά στον περιφερειακό χάρτη θα πρέπει να θέσει υπό αμφισβήτηση την αληθοφάνεια μιας ισραηλινής στρατιωτικής εκστρατείας εναντίον της Τουρκίας.

Ο Μεχμέτ Γιλμάζ υποστηρίζει ότι η εστίαση του Ισραήλ ήταν στην αποδυνάμωση των ενόπλων ομάδων στην περιοχή. Η επέκταση της σύγκρουσης για να συμπεριλάβει την Τουρκία θα επεκτείνει υπερβολικά τη στρατιωτική ικανότητα του Ισραήλ και δεν θα απέφερε στρατηγικό όφελος.

Ο δημοσιογράφος υπονοεί ότι ο Ερντογάν χρησιμοποιείτην απειλή του πολέμου ως αντιπερισπασμό από εσωτερικά ζητήματα. Υποστηρίζει ότι η εξωτερική πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης καθοδηγήθηκε από εσωτερικές πολιτικές ανάγκες και όχι από μακροπρόθεσμα εθνικά συμφέροντα.

Ο αρθρογράφος τονίζει ότι αυτή η πολιτική παρέχει στην κυβέρνηση Ερντογάν την ψευδαίσθηση που χρειαζόταν για να καλύψει την ανικανότητά της. Λέει ότι σε μια προσπάθεια να ανακτήσει το κοινωνικό έδαφος που έχασε, ο Ερντογάν προσπαθεί να στρέψει την προσοχή του έθνους στην απειλή του Ισραήλ.

Ειδήσεις σήμερα:

Βία ανηλίκων: Ανήλικη με νεφρική ανεπάρκεια άλλαξε σχολείο λόγω bullying (βίντεο)

Συναυλία για τα Τέμπη - Βλάχος: Κανείς δεν δικαιούται να ζητάει χρήματα στο όνομα των παιδιών μας

Διαμαντοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ δεν έγινε ποτέ δεκανίκι της Δεξιάς - Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα, αν...

 


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)