Κόσμος

Χθες 20:29

Τουρκία: Οι ένοπλες δυνάμεις είναι ικανές να εξαλείψουν κάθε κίνδυνο

Πηγές του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας αναφέρουν μεταξύ άλλων πως οι ένοπλες δυνάμεις είναι ικανές να εξαλείψουν κάθε είδους απειλές και κινδύνους. Η Τουρκία αποσύρθηκε από την άσκηση «Ramstein Flag 24» επειδή δεν δέχτηκε το FIR Αθηνών.

Τουρκία: Οι ένοπλες δυνάμεις είναι ικανές να εξαλείψουν κάθε κίνδυνο
-

«Ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην περιοχή μας και στον κόσμο σχετικά με την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας μας, τις αξιολογούμε με μια πολυδιάστατη στρατηγική ασφαλείας και λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα. Το Ισραήλ συνεχίζει τις απάνθρωπες επιθέσεις που αγνοούν το διεθνές δίκαιο επηρεάζουν τη διεθνή ασφάλεια. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι ικανές να εξαλείψουν τις απειλές και κινδύνους που στρέφονται ή μπορεί να κατευθύνονται ενάντια στην επιβίωσή μας», αναφέρουν πηγές του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας.

«Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μας, οι οποίες έχουν πραγματοποιήσει με επιτυχία πολλές επιχειρήσεις εκκένωσης στο παρελθόν, έχουν ολοκληρώσει τον σχεδιασμό και τις προετοιμασίες τους για την ασφαλή εκκένωση ξένων πολιτών, ιδιαίτερα των πολιτών μας, από τον Λίβανο. Αυτή τη στιγμή, οι εξελίξεις στον Λίβανο παρακολουθούνται στενά σε συντονισμό με το Υπουργείο Εξωτερικών. Σε περίπτωση που ξεκινήσει η εκκένωση θα δοθούν οι απαραίτητες πληροφορίες από τους αρμόδιους φορείς του κράτους μας», συνεχίζου οι πηγές σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Ανέφεραν επίσης τα εξής σχετικά με την τελευταία κατάσταση στην προμήθεια αεροσκαφών F-16 και Eurofighter: «Οι τεχνικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με την προμήθεια F-16 συνεχίζονται όπως είχε προγραμματιστεί. Δεν υπάρχουν αρνητικές καταστάσεις.
Συνεχίζονται οι μελέτες τεχνικού επιπέδου για την προμήθεια του αεροσκάφους Eurofighter Typhoon. Αναμένουμε θετικές εξελίξεις και σε αυτό το θέμα».

Η Τουρκία αποσύρθηκε από την άσκηση «Ramstein Flag 24»

«Η Άσκηση “Ramstein Flag-2024” διεξάγεται στην Ελλάδα μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου και 11 Οκτωβρίου 2024, με τη συμμετοχή από 13 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ. Όταν η Ελλάδα έδειξε τη γραμμή FIR (Περιοχή πληροφοριών πτήσης) ως δική της περιοχή κυριαρχίας στο έγγραφο προγραμματισμού ασκήσεων, έγιναν τα απαραίτητα βήματα. Παρόλο που επιδείχθηκε θετική προσέγγιση από τις αρχές του ΝΑΤΟ, λόγω της επίμονης στάσης της Ελλάδας η χώρα μας δεν συμμετείχε στην άσκηση αυτή»

Ειδήσεις σήμερα:

Βία ανηλίκων: Ανήλικη με νεφρική ανεπάρκεια άλλαξε σχολείο λόγω bullying (βίντεο)

Συναυλία για τα Τέμπη - Βλάχος: Κανείς δεν δικαιούται να ζητάει χρήματα στο όνομα των παιδιών μας

Απάτες - ΤτΕ: “Αν το πατήσεις… θα την πατήσεις” (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)