Κόσμος

Χθες 18:54

Μεσανατολικό: Ο ΟΗΕ κάνει έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός - Η Χεζμπολάχ βομβαρδίζει το Ισραήλ

Η σιιτική οργάνωση βομβαρδίζει το Ισραήλ, το οποίο έχει ξεκινήσει χερσαία επιχείρηση στο Νότιο Λίβανο.

Μεσανατολικό: Ο ΟΗΕ κάνει έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός - Η Χεζμπολάχ βομβαρδίζει το Ισραήλ
-

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες επέμεινε σήμερα για μια «άμεση» κατάπαυση του πυρός, υπογραμμίζοντας πως ένας «ολοκληρωτικός πόλεμος στον Λίβανο πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία», σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου του εκπροσώπου του.

«Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα του Λιβάνου πρέπει να γίνουν σεβαστές» πρόσθεσε ο Στεφάν Ντουζαρίκ, διευκρινίζοντας πως ο Αντόνιο Γκουτέρες, «που ανησυχεί πολύ για την κλιμάκωση» στον Λίβανο, διαβεβαίωσε νωρίτερα τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό του Λιβάνου ότι ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών «έχει κινητοποιηθεί για να βοηθήσει όλους τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη στη χώρα».

«Ο γενικός γραμματέας θα συνεχίσει τις επαφές του και οι εκπρόσωποί του στο πεδίο θα συνεχίσουν επίσης τις προσπάθειές τους για την αποκλιμάκωση της κατάστασης», είπε ο ίδιος.

Εντωμεταξύ, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι εκτόξευσε πυραύλους προς την ισραηλινή αεροπορική βάση Σντε Ντοβ κοντά στο Τελ Αβίβ, τη δεύτερη επίθεση που εξαπολύει μέσα σε λίγες ώρες η λιβανέζικη οργάνωση με στόχο αυτήν την ισραηλινή περιοχή.

Η σιιτική οργάνωση τόνισε πως «εκτόξευσε πυραύλους τύπου Fadi 4 στην αεροπορική βάση Σντε Ντοβ», ως απάντηση στις «επιθέσεις εναντίον αμάχων και στις σφαγές που διέπραξε ο εχθρός». Είπε ότι αυτές οι δύο επιθέσεις ήταν αντίποινα για τη δολοφονία του ηγέτη της Χασάν Νασράλα από ισραηλινό πλήγμα την Παρασκευή στη Βηρυτό.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις τόνισαν από την πλευρά τους ότι πολυάριθμοι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο και έπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές στο κεντρικό Ισραήλ.

Σειρήνες ήχησαν σήμερα το πρωί στο κεντρικό Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, ενώ νωρίτερα είχε επισημάνει ότι εκτοξεύτηκαν βλήματα από τον Λίβανο.

Ειδήσεις σήμερα:

Δίπλωμα οδήγησης: Ηλεκτρονικό ραντεβού για εξετάσεις και επέκταση

F1 - Χάμιλτον: Η μάχη μου με την κατάθλιψη

Κίνα: “Σκόρπισε” τον θάνατο μέσα σε σούπερ μάρκετ (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)