Κόσμος

Χθες 13:53 Τελευταία ενημέρωση : Χθες 14:59

Ερντογάν: Ο ΟΗΕ πρέπει να παρέμβει στρατιωτικά εναντίον του Ισραήλ

Ο πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Νουμάν Κουρτουλμούς, δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμιά άλλη λύση, πέραν αυτής των δυο κρατών, στο Κυπριακό.

Ερντογάν: Ο ΟΗΕ πρέπει να παρέμβει στρατιωτικά εναντίον του Ισραήλ
-

Για πρώτη φορά ο Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε έκκληση στον ΟΗΕ να θέσει σε ισχύ την αρμοδιότητα στρατιωτικής χρήσης εναντίον του Ισραήλ. Η δήλωσε έγινε χθες το βράδυ έπειτα από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Ωστόσο η Τουρκία φαίνεται να ανησυχεί θέτοντας το ερώτημα αν το Ισραήλ θα χτυπήσει και την Τουρκία.

Ο πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε ότι είναι προφανές ότι ένας από τους απώτερους στόχους του Ισραήλ είναι και η Τουρκία, καθώς το Ισραήλ άρχισε αμέσως να επιτίθεται στον Λίβανο και στη συνέχεια στοχοποίησε τη Συρία.

Ο Νουμάν Κουρτουλμούς προέβη σε δηλώσεις και για το Κυπριακό, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία άλλη λύση πέρα από αυτή των δύο κρατών.

Mπαχτσελί: Το Ισραήλ θα φτάσει στα σύνορα της Τουρκίας

Σε ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί δήλωσε.

«Όσοι πιστεύουν ότι ο πόλεμος θα περιοριστεί μόνο στη Μέση Ανατολή κάνουν λάθος. Το κυνήγι της κατάκτησης θα επεκτείνει τη σφαίρα επιρροής του και θα φτάσει όπου να ναι τα σύνορα της πατρίδας μας. Δε τίθεται θέμα να αρνηθούμε ότι η δολιοφθορά του Ισραήλ είναι μήνυμα προς την Τουρκία. Έχει ξεκινήσει περιφερειακός πόλεμος».

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η χερσαία επίθεση του Ισραήλ στο Λίβανο είναι παράνομη απόπειρα εισβολής

Σε ανακοίνωση του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει τα εξής: Η παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του Λιβάνου από το Ισραήλ εξαπολύοντας χερσαία επίθεση σε αυτή τη χώρα είναι μια παράνομη κατοχική απόπειρα. Αυτή η επίθεση πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατό και οι Ισραηλινοί στρατιώτες πρέπει να αποσυρθούν από το λιβανέζικο έδαφος.

Η εν λόγω επίθεση στοχεύει την ασφάλεια και τη σταθερότητα όχι μόνο των περιφερειακών χωρών αλλά και των μη περιφερειακών χωρών. Ως αποτέλεσμα αυτής της επικίνδυνης απόπειρας εισβολής, είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί ένα νέο κύμα μετανάστευσης και οι εξτρεμιστές να κερδίσουν έδαφος σε όλο τον κόσμο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτές οι εξελίξεις θα επηρεάσουν και τις χώρες που παρέχουν πολιτική υποστήριξη και όπλα στο Ισραήλ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα κατά αυτής της επίθεσης στην κατοχή του Λιβάνου. Κάθε έγκλημα που διαπράττει το Ισραήλ αποτελεί επίσης πλήγμα για το διεθνές δίκαιο και τον Χάρτη του ΟΗΕ.

Από την άλλη πλευρά, το κύριο βήμα που πρέπει να γίνει για να επικρατήσει ηρεμία στην περιοχή είναι η καθιέρωση άμεσης και μόνιμης κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα. Η ειρήνη στη Γάζα είναι ευθύνη όλης της ανθρωπότητας

Ειδήσεις σήμερα:

Δίπλωμα οδήγησης: Ηλεκτρονικό ραντεβού για εξετάσεις και επέκταση

F1 - Χάμιλτον: Η μάχη μου με την κατάθλιψη

Κίνα: “Σκόρπισε” τον θάνατο μέσα σε σούπερ μάρκετ (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)