Μέση Ανατολή

01 Αυγούστου 2014 18:48

«Έξυπνες» βόμβες και ελεύθεροι σκοπευτές σκορπούν το θάνατο στη Γάζα

Καρέ-καρέ ισραηλινός βομβαρδισμός στη Γάζα και οι αντιδράσεις για τον ελεύθερο σκοπευτή που φέρεται να σκότωσε 13 παιδιά.

-

Στις φωτογραφίες-ντοκουμέντο που κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου, καταγράφεται καρέ-καρέ η πορεία ενός τηλεκατευθυνόμενου πυραύλου σε ισραηλινή επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο πύραυλος περνάει πάνω από τα κεφάλια αμάχων, οι οποίοι στη συνέχεια βλέπουν ένα σύννεφο καπνού να υψώνεται στον ουρανό λίγα μέτρα μακρύτερα.

Είναι η καθημερινότητα ενός ακήρυχτου πολέμου που έχει εκατοντάδες θύματα, μεταξύ των οποίων και ανυπεράσπιστα γυναικόπαιδα.

«Σκότωσα 13 παιδιά σήμερα και εσύ είσαι το επόμενο.
Γαμ****** μουσουλμάνοι να πάτε στην κόλαση.»

Κυνική παραδοχή ενός εγκληματία πολέμου ή προπαγάνδα; Όποια και αν είναι η αλήθεια, το συγκεκριμένο μήνυμα πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων στα social media, μιας και φέρεται να ανήκει σε έναν ισραηλινό στρατιώτη, ονόματι David D. Ovadia.

Ο ελεύθερος σκοπευτής του ισραηλινού στρατού φέρεται να απάντησε με αυτόν τον τρόπο σε μία Παλαιστίνια στο Instagram, της οποίας όμως ο λογαριασμός είναι προστατευμένος.

Το screenshot από το μήνυμα και τη φωτογραφία του ισραηλινού στρατιώτη ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ενώ από την πλευρά του ο Ovadia υποστηρίζει πως ουδέποτε ο ίδιος δεν έκανε ένα τέτοιο σχόλιο.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)