Κόσμος

Χθες 22:04

Ισραήλ: Είμαστε έτοιμοι για την “απάντηση” στο Ιράν

Όλος ο πλανήτης έχει το βλέμμα του στραμμένο στη Μέση Ανατολή και τα πυρηνικά του Ιράν, που δεν αποκλείεται να βρεθούν στο στόχαστρο του Ισραήλ.

Ισραήλ: Είμαστε έτοιμοι για την “απάντηση” στο Ιράν
-

 Το Ισραήλ ενημέρωσε τα Ηνωμένα Έθνη ότι, είναι έτοιμο να «απαντήσει» στην πυραυλική επίθεση από το Ιράν και πως η απάντηση που επίκειται θα είναι «πολύ δυνατή» και «επίπονη».

Το Ισραήλ έχει αυξήσει το επίπεδο επαγρύπνησης σε όλα τα μέτωπο, καθώς ετοιμάζεται για την επιχείρηση στο Ιράν, αφού το σχέδιο είναι έτοιμο και «περιμένει» την έγκριση του Μπένιαμιν Νετανιάχου και των Αμερικανών εκπροσώπων, ώστε να εκτελεστεί μέσα στις επόμενες 72 ώρες.

Την ώρα που διεθνείς αναλυτές δεν αποκλείουν την ισραηλινή απάντηση στο Ιράν ανήμερα της «μαύρης» επετείου της 7ης Οκτωβρίου, δεν λείπουν οι αναφορές ότι μπορεί αυτή να αφορά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Τεχεράνης, κυρίως αν υπάρξουν στοιχεία ότι, το Ιράν επανάφερε το πυρηνικό του πρόγραμμα. Αμερικανοί αξιωματούχοι εκφράζουν τις ανησυχίες τους ότι, το Ισραήλ μπορεί να «χτυπήσει» τις εγκαταστάσεις ουρανίου του Ιράν, ως απάντηση στους πυραύλους που έπληξαν τα εδάφη του.

Ισραήλ - Ιράν- Λίβανος  - πόλεμος - Πύραυλος

Το Τελ Αβίβ, άλλωστε, δεν έχει δώσει διαβεβαιώσεις στις ΗΠΑ ότι αποκλείει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Τη στιγμή που ο Πρόεδρος Μπάιντεν προτείνει δημοσίως να μην χτυπηθούν τα πυρηνικά, ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε το Ισραήλ να τα χτυπήσει.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε από τη Δαμασκό ότι, «οι αντιδράσεις μας σε οποιαδήποτε επίθεση του καθεστώτος των ζιονιστών θα είναι ξεκάθαρη. Για κάθε δράση θα υπάρχει ανάλογη αντίδραση από το Ιράν κι ακόμα δυνατότερη», είπε ο Αμπάς Αράγκσι.

Ισραήλ - Ιράν- Λίβανος  - πόλεμος - Πύραυλος

Κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, ο Ιρανός ΥΠΕΞ επανέλαβε την αναγκαιότητα για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και τον Λίβανο.

Ειδήσεις σήμερα:

Αχαΐα: Νεκρός εργάτης από ηλεκτροπληξία

Θεσσαλονίκη: Ανήλικος έπεσε από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας (εικόνες)

Super League: Ο Παναιτωλικός “έσπασε” το αήττητο της ΑΕΚ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)