Δικαιοσύνη

24 Απριλίου 2015 17:16

Εμπλοκή στη δίκη της Proton Bank

Παραιτήθηκαν όλοι οι συνήγοροι υπεράσπισης, επικαλούμενοι οδηγία του ΔΣΑ.

-


Της Λίας Κοντοπούλου 

Μετ’ εμποδίων θα συνεχιστεί  η εκδίκαση της υπόθεσης των επισφαλών δανειοδοτήσεων της Proton Bank την περίοδο όπου επικεφαλής της ήταν ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, καθώς το μεσημέρι παραιτήθηκαν όλοι οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων. 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης προέβησαν σε αυτήν την κίνηση επικαλούμενοι την απόφαση της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, βάσει της οποίας μετά τη δεύτερη διακοπή της ποινικής δίκης είναι υποχρεωμένοι να απέχουν από τα καθήκοντα τους, εκτός εάν υφίσταται κίνδυνος παραγραφής του αδικήματος.  Όπως επεσήμαναν οι συνήγοροι εφόσον παραβούν την οδηγία του ΔΣΑ , απειλούνται ακόμη και με αφαίρεση της επαγγελματικής άδειας τους για δυο μήνες. 

Έτσι, το δικαστήριο θα προχωρήσει σε αυτεπάγγελτο διορισμό νέων συνηγόρων υπεράσπισης από τον κατάλογο του ΔΣΑ, οι οποίοι όμως δεν αποκλείεται να επικαλεστούν το ίδιο κώλυμα. Πάντως, ακόμα και στην περίπτωση που αποδεχτούν το διορισμό τους η δίκη θα διακοπεί για αρκετό χρονικό διάστημα προκειμένου να ενημερωθούν επί της ογκωδέστατης δικογραφίας.  

Πριν από την εξέλιξη αυτή οι συνήγοροι υπεράσπισης των συνολικά 43 κατηγορουμένων είχαν ζητήσει ούτως ή άλλως την αναβολή της δίκης επικαλούμενοι φόρτο εργασίας, καθώς συμμετέχουν και σε άλλες σημαντικές δίκες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)