Κοινωνία

Σήμερα 09:39

Αμαλιάδα - Νεκρά μωρά: Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση

Επείγον αίτημα του Εισαγγελέα Εφετών για την παρέμβαση των κατά τόπων αρμόδιων εισαγγελικών αρχών. Ποιο είναι το ιστρικό της υπόθεσης.

Αμαλιάδα - Νεκρά μωρά: Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση
-

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε ο προϊστάµενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, µε αφορµή την υπόθεση µε τα τρία µωρά τα οποία πέθαναν σε Αχαΐα και Ηλεία. Η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο µε αφορµή τον θάνατο ενός άλλου µωρού, της κοπέλας η οποία συγκατοικεί με την 23χρονη Ειρήνη Μουρτζούκου. Η κ. Μουρτζούκου είχε ήδη χάσει, δύο δικά της παιδιά. Ο εισαγγελέας διαβίβασε το σχετικό αίτηµα προς τους προϊσταµένους των Εισαγγελιών Πρωτοδικών Αχαΐας και Ηλείας.

Οι δύο γυναίκες συγκατοικούν. Η μία έχει δύο παιδιά τα οποία μένουν μαζί τους και η άλλη είχε χάσει, με διαφορά 15 μηνών μεταξύ τους, εντελώς αιφνιδιαστικά (απροσδιόριστη η αιτία θανάτου σύµφωνα µε τους γιατρούς) δύο βρέφη της, ηλικίας 19 ημερών και 2 μηνών. Σα να μην έφτανε αυτό, πρόσφατα πέθανε εξίσου αιφνιδιαστικά, και το ένα από τα δύο παιδιά της άλλης γυναίκας.

Η µητέρα του παιδιού δήλωσε πως άφησε για λίγο το µωρό στη φίλη της για να πάει στο διπλανό δωµάτιο, και όταν γύρισε είδε ότι εκείνο δεν ανέπνεε. Στο σπίτι βρίσκονταν µόνον οι δύο γυναίκες, καθώς η γιαγιά και η 8χρονη αδερφή του µικρού παιδιού έλειπαν στην Αθήνα. Οι δύο γυναίκες αποδίδουν ευθύνες στους γιατρούς και ζητούν να ερευνηθεί πώς χάθηκαν τα τρία παιδιά. Από την πλευρά τους, οι γιατροί του Νοσοκοµείου Αµαλιάδας επιµένουν ότι, τουλάχιστον στον έναν από τους τρεις θανάτους, το µωρό έφτασε εκεί νεκρό και ότι εκείνοι έκαναν προσπάθειες να το επαναφέρουν.

Οι τρεις θάνατοι των παιδιών θα διερευνηθούν εκ νέου µέσα από το µικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας προκειµένου να ριχτεί άπλετο φως, και να δοθούν οι απαντήσεις τις οποίες όλοι περιµένουν.

Ειδήσεις σήμερα:

Απεργία ΠΝΟ: “Δεμένα” τα πλοία στα λιμάνια

Εορτολόγιο - 22 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Ουκρανία: Πολύνεκροι ρωσικοί βομβαρδισμοί 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)