Κοινωνία

Σήμερα 09:57

Συρμός Προαστιακού σε γραμμή Μετρό - Τσικαλάκης: Για να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα τρένα χρειάζονται 1000 προσλήψεις (βίντεο)

Αίσθηση προκαλούν οι αναφορές στον ΑΝΤ1 από τον Πρόεδρο των εργαζόμενων στον ΟΣΕ. Γιατί είπε ότι δεν θα γινόταν μετωπική σύγκρουση, τι ανέφερε για το σύστημα αυτόματης πέδησης.

Συρμός Προαστιακού σε γραμμή Μετρό - Τσικαλάκης: Για να λειτουργήσουν με ασφάλεια τα τρένα χρειάζονται 1000 προσλήψεις (βίντεο)
-

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Weekenders» μίλησε το πρωί του Σαββάτου ο Πρόεδρος των Εργαζόμενων στον ΟΣΕ, αναφορικά με το νέο περιστατικό λάθους στον σιδηρόδρομο και το λάθος στην χάραξη γραμμής, λόγω της οποίας συρμός του Προαστιακού βρέθηκε στην γραμμή του Μετρό της Αθήνας, κοντά στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

«Το συγκεκριμένο τμήμα είναι πλήρως τηλεδιοικούμενο. Έχει τηλεδιοίκηση, έχει φωτοσήμανση, έχει σύστημα επικοινωνίων το εν λόγω σημείο. Όπως έγινε το συγκεκριμένο συμβάν δεν θα γινόταν ποτέ μετωπική σύγκρουση, γιατί άλλο τρένο θα βρισκόταν στην ίδια γραμμή, μπροστά ή πίσω από τον συρμό του προαστιακού», είπε ο κ. Νίκος Τσικαλάκης.

Ως προς την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών, ο κ. Τσικαλάκης είπε στον ΑΝΤ1 ότι «Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. Το σωματείο ζητά εδώ και χρόνια να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να φτάσουμε σε αυτό που η πολιτεία έχει ορίσει ως προσωπικό ασφάλειας, ήτοι 2.100 εργαζόμενοι. Σήμερα εργάζονται στον ΟΣΕ 585 μόνιμοι υπάλληλοι και 360 συμβασιούχοι και ακόμη 124 συνάδελφοι που είναι ορισμένου χρόνου, άρα συνολικά δεν ξεπερνάμε τα 1.000 άτομα, που σημαίνει ότι για να λειτουργήσει με ασφάλεια λείπουν άλλοι τόσοι κι ακόμη παραπάνω».

Στις αναφορές των παρουσιαστών της εκπομπής πως οι αναφορές του καταδεικνύουν ότι ο σιδηρόδρομος σήμερα στην Ελλάδα «δεν λειτουργεί με ασφάλεια», αφού αρχικώς συναίνεσε, ακολούθως ο κ. Τσικαλάκης προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις αναφέροντας ότι «δεν καταργείται η ασφάλεια, απλώς δεν μπορεί να προχωρήσει σε περισσότερες διαδικασίες, δηλαδή σε περισσότερα δρομολόγια. Θα είχε περίπου άλλα τόσα δρομολόγια ο σιδηρόδρομος, είναι θέμα στελέχωσης».

Εξήγησε ακόμη ότι το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, που θα αυξήσει σημαντικά την ασφάλεια και την αποτροπή ατυχημάτων «πρέπει να εγκατασταθεί και στους συρμούς. Ο  ΟΣΕ στην υποδομή του το έχει εγκαταστήσει, πρέπει να το εγκαταστήσει και η Hellenic Train στους συρμούς».

«Η υποστελέχωση είναι ένα από τα προβλήματα. Ειτε στα Τέμπη είτε εδώ η διαδικασία κινησης των συρμών υπόκειται σε συγκεκριμένη διαδικασία. Ο Κανονισμός Κίνησης των συρμών θα πρέπει να γίνει πιο αυστηρός», τόνισε ο Πρόεδρος των Εργαζόμενων στον ΟΣΕ.

Ειδήσεις σήμερα:

Τζορτζ Μπάλντοκ: Συγκίνηση στο “αντίο” από Σέφιλντ και Λιντς (εικόνες)

Microsoft Office Specialist: Ο Χρήστος Βέκιος είναι στους κυρυφαίους του κόσμου (εικόνες)

Δούκας στον ΑΝΤ1: Για τον γάμο δεν έχω κάνει πολλά, την Δευτέρα θα είμαι στο Δημαρχείο (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)