Πολιτική

Χθες 10:00

Προαστιακός στην γραμμή μετρό - Οικονόμου: Ο μηχανοδηγός πέρασε δύο κόκκινα “σερί” (βίντεο)

Τι είπε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών για το πρόσφατο συμβάν έξω από τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας όπου ο συρμός μπήκε σε λάθος διαδρομή.

Προαστιακός στην γραμμή μετρό - Οικονόμου: Ο μηχανοδηγός πέρασε δύο κόκκινα “σερί” (βίντεο)
-

Την δική του εκτίμηση σχετικά με την είσοδο συρμού του προαστιακού στην γραμμή μετρό στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» έδωσε την Παρασκευή το πρωί ο αρμόδιος Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου, μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη και την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”.

«Ζητήματα σαν αυτό μας προβληματίζουν και μας δείχνουν ότι δεν πρέπει να αφήσουμε το γεγονός χωρίς απόδοση ευθυνών» είπε ο κ. Οικονόμου και σημείωσε ότι τόσο ο εμπλεκόμενος μηχανοδηγός όσο και ο σταθμάρχης τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, και ότι στην διερεύνηση της υπόθεσης προχωρά και ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι στόχος του υπουργείου είναι να τηρούνται απαρέγκλιτα οι διαδικασίες ασφάλειας και ότι μετά την λάθος χάραξη από τον σταθμάρχη, ο μηχανοδηγός του συρμού παραβίασε δύο φορές κόκκινο φωτόσημο που του υποδείκυε να μην προχωρήσει. Εξήγησε ότι η συγκεκριμένη φωτοσήμανση είναι η δικλείδα με την οποία η τηλεδιοίκηση προειδοποιεί τον μηχανοδηγό, σε περίπτωση εσφαλμένης χάραξης, για να προλάβει τις επιπτώσεις πιθανού ανθρώπινου λάθους. Μάλιστα θύμισε την κοινή διαπίστωση όλων ότι η τηλεδιοίκηση είναι πάντα απαραίτητη, με αφορμή το πρόσφατο συμβάν στα Σεπόλια, όπου αυτή αναγκαστικά απουσίαζε λόγω τεχνικών έργων υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής.

Πάντως ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι από το γεγονός στην Δουκίσσης Πλακεντίας δεν γεννήθηκε κίνδυνος ζωής για επιβάτες, καθώς δεν κινήθηκαν αντικρυστά αμαξοστοιχίες όπως π.χ. στα Τέμπη. «Δεν ήταν η “παρ’ ολίγον τραγωδία” η οποία παρουσιάστηκε», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Τα στοιχεία που έχουμε, και τα δεδομένα που έχουμε, λένε ότι το τρένο είναι ασφαλές. Αν δεν το έλεγαν, εγώ δεν θα έλεγα σε κανέναν να μπει μέσα. […] Ο Χρήστος Σταϊκούρας κι εγώ ζητήσαμε στην Βουλή να δαπανηθούν 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε δύο μόλις χρόνια, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του σιδηροδρόμου».

Ειδήσεις σήμερα:

Αχαΐα: Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα - Μετέφερε και μαθητές σε σχολείο

Συρμός Προαστιακού σε γραμμή Μετρό - Συνδικαλιστές: Έκαναν λάθη και ο σταθμάρχης και ο μηχανοδηγός

Ελληνοτουρκικά - Φιντάν: Πρώτα η διπλωματία, αλλά και ο Στρατός μας είναι έτοιμος για όλα...

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)