Κοινωνία

Σήμερα 10:46

Συρμός του Προαστιακού σε γραμμή του μετρό: Σε διαθεσιμότητα το προσωπικό

Η αντίδραση της Hellenic Train μετά το περιστατικό που έλαβε χώρα λίγες μέρες πριν στην Αττική.

Συρμός του Προαστιακού σε γραμμή του μετρό: Σε διαθεσιμότητα το προσωπικό
-

Σε έρευνα προχωρά η Hellenic Train, όπως ανακοίνωσε μετά τη γνωστοποίηση του γεγονότος ότι, ένας συρμός του Προαστιακού μπήκε σε γραμμή του μετρό, στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.

«Η Hellenic Train ανακοινώνει ότι διερευνά τα αίτια του περιστατικού, που σημειώθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, κατά το οποίο συρμός του Προαστιακού παραβίασε τις ενδείξεις εισόδου στη γραμμής του ΜΕΤΡΟ στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Η διερεύνηση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, ενώ παράλληλα έχει ενεργοποιηθεί η πειθαρχική διαδικασία για την απόδοση ευθυνών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον, γίνεται γνωστό ότι, «το προσωπικό που εμπλέκεται στο περιστατικό έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα».

«Η εταιρεία ακολουθεί αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας σε όλες τις διαδικασίες της και εφαρμόζει σύγχρονα συστήματα εκπαίδευσης και αξιολόγησης για το προσωπικό της.

Η Hellenic Train παραμένει προσηλωμένη στη συνεχή βελτίωση της ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου, αναλαμβάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες όπου απαιτείται», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των εργαζομένων, ο οποίος μίλησε στον ΑΝΤ1, ο μηχανοδηγός ακολούθησε τις οδηγίες της τηλεδιοίκησης και μπήκε στη γραμμή του μετρό, όταν όμως συνειδητοποίησε πως έμπαινε σε σήραγγα στην οποία ο συρμός θα σφήνωνε, έκανε 300 μέτρα όπισθεν.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» που δημοσιοποίησε το θέμα, ο μηχανοδηγός επιχείρησε να επικοινωνήσει με το Κέντρο Ελέγχου, χωρίς όμως να λάβει κάποια απάντηση.

Ειδήσεις σήμερα:

ΠΑΟΚ - Γιάννης Παπαστεφανάκης στον ΑΝΤ1: Θα χτυπήσω πέναλτι στην Τούμπα (βίντεο)

Η Σερένα Γουίλιαμς αποκάλυψε ότι έκανε χειρουργική επέμβαση (βίντεο)

Παγκράτι: Πρώην υπάλληλος πάρκινγκ μαχαίρωσε τον εργοδότη κι έσκισε λάστιχα αυτοκίνητων

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)