Κοινωνία

Σήμερα 14:23 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 16:36

Σεπόλια - Συμπλοκή σε δομή φιλοξενίας: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα

Τι θα διερευνηθεί στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται με αφορμή καταγγελίες για εισβολή προσώπων σε δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων στα Σεπόλια.

Σεπόλια - Συμπλοκή σε δομή φιλοξενίας: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα
-

(εικόνα αρχείου)

Την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών με αφορμή καταγγελίες για εισβολή προσώπων σε δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων στα Σεπόλια.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου το βράδυ μετά από έντονο διαπληκτισμό δύο ανηλίκων προσφύγων σε χώρο εκτός της δομής, κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν έξω από την πολυκατοικία που φιλοξενούνται τα ασυνόδευτα παιδιά. Κάποιοι από τους συγκεντρωθέντες φέρονται να εισέβαλαν στον χώρο, παραβιάζοντας την εξωτερική πόρτα της πολυκατοικίας. Κάποιοι από αυτούς, όπως καταγγέλλεται, κρατούσαν καδρόνια. 

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα ερευνηθεί η διάπραξη αδικημάτων όπως αυτά της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απειλής και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Χρηστίδης: Κάθε προσπάθεια αναβίωσης των ταγμάτων εφόδου πρέπει να παταχθεί με αποφασιστικότητα

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε δήλωση του αναφέρει τα εξής:

Η πρόσφατη βίαιη εισβολή πολιτών σε ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων είναι καταφανώς παράνομη. Οι αρμόδιοι θεσμοί οφείλουν, τάχιστα, να ολοκληρώσουν την απαραίτητη έρευνα και να ασκήσουν διώξεις στα εμπλεκόμενα πρόσωπα που εμφανίζονται στο οπτικό υλικό που όλοι και όλες είδαμε. Το ρατσιστικό κίνητρο είναι σχεδόν αυτονόητο. Μένει να διερευνηθεί ενδελεχώς ο τρόπος οργάνωσης των εισβολέων και να υπαχθεί, εφόσον υπάρξουν ενδείξεις, στις σχετικές ποινικές διατάξεις.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου καθώς και οι φορείς και πρόσωπα εκπροσώπησης των ασυνόδευτων ανηλίκων οφείλουν να δράσουν με τη δέουσα επιμέλεια για την υποστήριξη της έρευνας για τα πραγματικά γεγονότα και την διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασυνόδευτων ανηλίκων σύμφωνα με τις προβλέψεις των νόμων.

Οι λογικές αυτοδικίας και η δράση ταγμάτων εφόδου έχουν τραυματίσει στο παρελθόν την ελληνική δημοκρατία. Κάθε προσπάθεια αναβίωσης τους πρέπει να παταχθεί με αποφασιστικότητα.

Χρέος της Πολιτείας είναι να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη βιώσιμη διασφάλιση της νομιμότητας και της κοινωνικής ειρήνης. Απομονώνοντας τα ακραία στοιχεία και προστατεύοντας τα ασυνόδευτα ανήλικα αλλά και την τοπική κοινωνία από το ρατσιστικό δηλητήριο.

Σε αυτό το πλαίσιο η εξαγγελθείσα συγκέντρωση κατοίκων έξω από τον ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων δημιουργεί εύλογη ανησυχία αλλά και υποχρεώσεις των αρχών.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Έσκιζε ελληνικές σημαίες γιατί νόμιζε ότι είναι του Ισραήλ (βίντεο)

Γεωργιάδης: Πρόστιμο 800000 ευρώ σε γιατρό για χιλιάδες συνταγογραφήσεις στον ΑΜΚΑ της μητέρας του

Βρετανία: Γυναίκα πέθανε από ασφυξία σε οθωμανικό κρεβάτι

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)