Κοινωνία

10 Οκτωβρίου 2024 19:49

Τρανς γυναίκα που δέχθηκε επίθεση στον ΑΝΤ1: Ήθελαν να με σκοτώσουν

Μία νεαρή τρανς γυναίκα που έπεσε θύμα άγριας επίθεσης μίλησε στον ΑΝΤ1, ενώ σοκ προκαλεί και το βίντεο τη επίθεσης.

Τρανς γυναίκα που δέχθηκε επίθεση στον ΑΝΤ1: Ήθελαν να με σκοτώσουν
-

 

Σοκάρει η επίθεση που δέχθηκε η Νάνσυ Γκάλος, τρανς μοντέλο και εργάτρια του σεξ, στη Συγγρού από τρεις άνδρες. Το θύμα της επίθεσης μίλησε στον ΑΝΤ1.

Το βράδυ της επίθεσης – όπως φαίνεται στα πλάνα κλειστού κυκλώματος – ένα αυτοκίνητο σταθμεύει σε στενό, κοντά στην οδό Συγγρού. Ο άνδρας με το λευκό μπλουζάκι καταγγέλλεται πως είναι ο οδηγός και ο τσιλιαδόρος της οργανωμένης επίθεσης, ενώ από το αυτοκίνητο βγαίνουν 3 άνδρες. Φοράνε μαύρα και έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Όταν βγαίνουν από το πλάνο, τρέχουν προς την 19χρονη και αρχικά της πετούν πέτρες και μπουκάλια. Ένα από αυτά την χτυπά στα πλευρά. Σώζεται την τελευταία στιγμή, όταν καταφέρνει να μπει στο αυτοκίνητό της.  

«Άρχισαν να μου πετάνε μπουκάλια, το ένα με τραυμάτισε στα πλευρά και μετά πέτρες από αυτές τις γλάστρες.. ξαναήρθαν με σκοπό να με αποτελειώσουν, ήταν δολοφονική επίθεση με φουλ φεις στο πρόσωπο και δεν ήταν για να με φοβερίσουν, αλλά ήταν στοχευμένο, να με σκοτώσουν ή να προκαλέσουν σοβαρές σωματικές βλάβες», λέει η νεαρή στον ΑΝΤ1.

Το μοντέλο και εργάτρια του σεξ είναι το τρίτο θύμα ρατσιστικής επίθεσης μέσα σε μόλις 10 ημέρες. Στις 26 Σεπτεμβρίου οδηγός ταξί έστειλε στο νοσοκομείο τρανς γυναίκα από την Βραζιλία όταν έγινε αντιληπτή η ταυτότητα φύλου της 33χρονης. Λίγες ημέρες αργότερα, 50χρονη διμεφυλική γυναίκα, εργαζόμενη στο σεξ βρέθηκε άγρια μαχαιρωμένη σε κάθετο δρόμο της Συγγρού από άνδρα που της επιτέθηκε με μπουκάλι, ενώ τράπηκε σε φυγή κλέβοντας το αυτοκίνητό της δέχτηκε 10-15 μαχαιριές , η κοπέλα είναι στο νοσοκομείο και η κατάστασή της είναι σοβαρή.

Σύμφωνα με το Δίκτυο καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας, το 2023 σημειώθηκαν 158 περιστατικά βίας με ρατσιστικά κίνητρα, εκ των οποίων τα 61 σε βάρος ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Η Ελληνική Αστυνομία διαθέτει 2 τμήματα και 68 γραφεία αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας σε όλη την χώρα, ενώ στον τηλεφωνικό αριθμό  11414  όλο το 24ωρο μπορούν να γίνονται καταγγελίες και κλήσης για βοήθεια, σε θύματα ρατσιστικής βίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Εθελ Κένεντι: Έφυγε από τη ζωή η χήρα του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι

Θεσσαλονίκη: Αθώοι ασθενείς που κατηγορήθηκαν ότι έδωσαν “φακελάκι”

Λίβανος: Ισραηλινοί βομβαρδισμοί και σκληρές μάχες με τη Χεζμπολάχ (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)