Κοινωνία

Σήμερα 15:05

Κακοποίηση ζώων - Βόλος: Ανθρωποκυνηγητό για τον άνδρα που έσφαξε γατάκι στο κέντρο της πόλης

Στα ίχνη του δράστη οι αστυνομικές αρχές. Αποτροπιασμός για τη νέα κτηνωδία στην πόλη

Κακοποίηση ζώων - Βόλος: Ανθρωποκυνηγητό για τον άνδρα που έσφαξε γατάκι στο κέντρο της πόλης
-

Σε στενό αστυνομικό κλοιό φαίνεται ότι βρίσκεται ο «σφαγέας» του Βόλου, που έχει μετατραπεί σε «serial killer» αδέσποτων, προκαλώντας οργή και αποτροπιασμό στην τοπική κοινωνία.

Ηταν μία εβδομάδα πριν όταν στη συμβολή των οδών Σπυρίδη και Καραολή, σκύλος ξεψυχούσε μέσα σε λίμνη αίματος, μετά από αιμορραγία που προκλήθηκε από αιχμηρό αντικείμενο και με χτυπήματα στοχευμένα που επέφεραν τον θάνατο, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Και ενώ η Αστυνομία εξαπέλυε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του, χθες το πρωί ο Βόλος ξημέρωσε με μία ακόμη φρίκη. Δράστης με κουκούλα έστησε ενέδρα, στην οδό Αγίου Νικολάου, σε αθώο γατάκι και του επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο (πιθανότατα μαχαίρι), ξεψυχώντας από αιμορραγία. Οι κινήσεις του έχουν καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικό, το οποίο βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια της Αστυνομίας και το οποίο δημοσιοποίησε χθες αποκλειστικά το taxydromos.gr.

Τη σύνδεση των δύο ασύλληπτων αιματηρών επιθέσεων ερευνούν πλέον οι αστυνομικές αρχές, καθώς και αν επιβεβαιώνονται οι τουλάχιστον τέσσερις ακόμη, ίσως και περισσότερες, παρόμοιες αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για λουτρό αίματος με θύματα σκύλους και γάτες στον Βόλο.

Οι αστυνομικές αρχές εξονυχιστικά ξεσκονίζουν κάθε στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στη σύλληψη του δράστη (αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο πίσω από όλες τις επιθέσεις) ή των δραστών (αν πρόκειται για ομάδα που δρα με παρόμοιο τρόπο). Σε κάθε περίπτωση, ειδικοί που έχουν εξετάσει τα σφαγιασμένα ζώα μιλούν για επιθέσεις – καρμπόν.

Σε βίντεο και φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκαν φαίνονται καθαρά τα χαρακτηριστικά του δράστη, όπως επίσης καρέ- καρέ η αποτρόπαιη πράξη του. Ο δράστης εμφανίζεται να προσεγγίζει το μικρό γατάκι και με μία γρήγορη κίνηση να του καταφέρνει βαθύ τραύμα με μαχαίρι στην κοιλιά. Το μικρό ζώο τρομαγμένο προσπαθεί να ξεφύγει από τα χέρια του και καταλήγει λίγα μέτρα μακρύτερα.

Οι αρχές πιστεύουν πως πρόκειται για το ίδιο άτομο που ενέχεται και σε άλλα περιστατικά βίαιης θανάτωσης ζώων, που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και συνεχίζουν τις μεγάλου εύρους έρευνες για τη σύλληψή του.

Οργή και αγανάκτηση

Χθες το πρωί ιδιοκτήτες καταστημάτων στην οδό Αγίου Νικολάου αντίκρισαν το γατάκι να κείτεται νεκρό, έξω από το κατάστημα, στο οποίο συνήθως έβρισκε στέγη. «Ηταν η μασκότ της γειτονιάς μας. Το ταΐζαμε, το φροντίζαμε. Αυτό μας διάλεξε και ποτέ δεν προκάλεσε κάποιο πρόβλημα», ανέφερε η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, έξω από το οποίο βρέθηκε μαχαιρωμένο το γατί.

Η ίδια δεν είδε τη σορό του ζώου, αλλά αντίκρισε τα αίματα που άφησε πίσω του και απευθύνθηκε άμεσα στα γύρω καταστήματα που διαθέτουν κάμερες ασφαλείας, ώστε να δουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Στο καταγραφικό σύστημα της κλινικής που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγ. Νικολάου και Δημητριάδος έχει καταγραφεί όλη η στυγερή κακοποίηση του ζώου. Το ρολόι δείχνει 22:23 και ενώ πλήθος οχημάτων και κόσμου βρίσκεται στους δρόμους, ένας νεαρός άνδρας πλησιάζει το μικρό γατί που βρίσκεται στην είσοδο του απέναντι καταστήματος, βγάζει μαχαίρι και το σφάζει.

Ο ίδιος τρέπεται σε φυγή, όμως το μικρό γατάκι προσπαθεί να επιβιώσει, σέρνεται μέχρι την είσοδο της κλινικής, όπου αφήνει την τελευταία του πνοή. Για το περιστατικό ενημερώθηκε χθες το πρωί η αστυνομία, η οποία ξεκίνησε να συγκεντρώνει βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες των καταστημάτων, προκειμένου να ταυτοποιήσει τον δράστη και να προχωρήσει στη σύλληψή του. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο δράστης δεν έχει ταυτοποιηθεί, αλλά οι έρευνες και οι καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζονται.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέος Κόσμος: Τροχαίο με σχολικό λεωφορείο (εικόνες)

Μέση Ανατολή: “Τύμπανα” πολέμου από Ιράν και Ισραήλ

Μελίσσια: Αυτοκίνητο με νέο οδηγό “σάρωσε” σταθμευμένα οχήματα (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)