Κοινωνία

30 Σεπτεμβρίου 2024 17:30

Χαλκίδα: Συμμορία νεαρών λήστευε ανηλίκους

Ανήλικα είναι και πολλά από τα μέλη της συμμορίας η οποία εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία. Για ποιες πράξεις κατηγορούνται οι νεαροί.

Χαλκίδα: Συμμορία νεαρών λήστευε ανηλίκους
-

Έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση συνολικά 2 αποπειρών ληστείας και 2 κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Χαλκίδα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν προχθές Σάββατο 28.09 το πρωί στη Χαλκίδα από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Τμήματος Άμεσης Δράσης, 4 μέλη συμμορίας εκ των οποίων τα 3 είναι ανήλικοι.

Στη δικογραφία η οποία σχηματίσθηκε, περιλαμβάνονται ακόμη 3 συνεργοί τους, εκ των οποίων ο 1 είναι ανήλικος και των 2 υπολοίπων τα στοιχεία ταυτότητας διερευνώνται.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα οι συλληφθέντες, από κοινού με τους συνεργούς τους, το χρονικό διάστημα από 20 έως και 29.09, φέρονται να ενέχονταν -κατά περίπτωση- στη διάπραξη:

  • 2 αποπειρών ληστείας σε βάρος του ίδιου ανήλικου. Συγκεκριμένα μεσημβρινές ώρες της 20.09, 2 εκ των συλληφθέντων και οι 3 συνεργοί τους, φέρονται να προσέγγισαν τον ανήλικο και με τη χρήση σωματικής βίας και λεκτικής απειλής, να απαίτησαν να τους παραδώσει τα χρήματα τα οποία είχε στην κατοχή του, πλην όμως να μην ολοκλήρωσαν την πράξη τους, καθώς ο παθών φέρεται να τους είπε ότι δεν κατείχε χρήματα. Επιπλέον μεσημβρινές ώρες της 27.09 1 εκ των συλληφθέντων (ενήλικος) και οι 3 συνεργοί τους, φέρονται να προσέγγισαν εκ νέου τον ίδιο ανήλικο και αφού τον απείλησαν λεκτικά, να απαίτησαν να τους παραδώσει τα χρήματα τα οποία είχε στην κατοχή του, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσουν την πράξη τους, αφού ο παθών φέρεται να τράπηκε σε φυγή και να εισήλθε στην κατοικία του.
  • Κλοπής βραδινές ώρες της 26.09, όπου οι 4 συλληφθέντες, φέρονται να προσέγγισαν άλλον ανήλικο και να του αφαίρεσαν έναν χρυσό σταυρό με χρυσή αλυσίδα τον οποίο φορούσε στον λαιμό του.
  • Κλοπής πρωινές ώρες της 23.09, όπου ο ενήλικος συλληφθείς φέρεται να παραβίασε θύρα διαμερίσματος και να αφαίρεσε, α) χρηματικό ποσό και β) μία σχολική τσάντα.

Τέλος, συνελήφθη ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος διότι, όπως προέκυψε από την έρευνα, 2 εκ των συλληφθέντων (ο ενήλικος και 1 από τους ανήλικους), την 27.09 φέρονται να μετέβησαν στην επιχείρησή του και να προέβησαν στην πώληση του κλεμμένου χρυσού σταυρού με την αλυσίδα του, έναντι χρηματικού αντιτίμου. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, συνελήφθη ένας εκ των γονέων των ανήλικων συλληφθέντων, ενώ στη δικογραφία η οποία σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται και οι υπόλοιποι γονείς των ανηλίκων μελών της συμμορίας. Στην κατοχή του ενήλικου συλληφθέντα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 102,70 ευρώ.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας. Οι συλληφθέντες, με την, σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν χθες Κυριακή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ τα τέσσερα μέλη της συμμορίας παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον των Ανακριτικών Αρχών.

Ειδήσεις σήμερα:

Κέρκυρα: Γυναίκες ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους από την θάλασσα

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο - Αδερφή θύματος: Πήγαν να βοηθήσουν φίλο τους και έχασαν τη ζωή τους

Υπουργικό Συμβούλιο – Μητσοτάκης: Ενθαρρυντική η πορεία για τα δημόσια οικονομικά

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)