Κοινωνία

Σήμερα 11:41

Τέμπη: Το συγκινητικό ζεϊμπέκικο πατέρα θύματος σε εκδήλωση μνήμης (βίντεο)

Η Μαρία Καρυστινού και ο Παύλος Ασλανίδης, μίλησαν σε εκδήλωση μνήμης για τα θύματα των Τεμπών με τον τελευταίο να συγκινεί με τον χορό του στη μνήμη του γιού του.

Τέμπη: Το συγκινητικό ζεϊμπέκικο πατέρα θύματος σε εκδήλωση μνήμης (βίντεο)
-

Εκδήλωση για το δυστύχημα των Τεμπών πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στο Ρέθυμνο, με ομιλητές την Μαρία Καρυστιανού και τον Παύλο Ασλανίδη, εκ μέρους του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τέμπη 2023.

Η πλατεία Μικρασιατών ήταν κατάμεστη από κόσμο, ενώ ανατριχιαστική ήταν η στιγμή που ο Παύλος Ασλανίδης χόρεψε στη μνήμη του γιου του Δημήτρη, υπό τον ήχο του τραγουδιού του Ψαρογιώργη "Γεννήθηκα".

"Σε αντίδραση της προσπάθειας να μην ακούγεται καθόλου η φωνή μας είμαστε εδώ, αποδεχόμενοι την πρόταση από διάφορους συλλόγους του Ρεθύμνου να μιλήσουμε για τα Τέμπη και κυρίως να ενημερώσουμε για το σημείο της ανάκρισης στο οποίο βρισκόμαστε. Το μήνυμα είναι ότι ο κόσμος με κάθε τρόπο θα ενημερώνεται για όλα όσα τραγικά συμβαίνουν και τα μαθαίνουμε και για να πούμε ακόμα μια φορά ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε παρά μόνο όταν καταλήξουμε σε ένα αίσιο τέλος. Τα Τέμπη δεν ήταν απλά εκείνο το δρομολόγιο το τραγικό που σκοτώθηκαν και βυθίστηκαν στο πένθος 57 οικογένειες. Είναι κάτι πολύ πιο βαθύ. Είναι το πως αντιμετωπίζει το κράτος τον πολίτη", ανέφερε η πρόεδρος του συλλόγου θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος Μαρία Καρυστιανού.

Εκδήλωση - Τέμπη - Ρέθυμνο

Ο Παύλος Ασλανίδης σημείωσε: "Το μήνυμα είναι να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη γιατί ξέρουμε ότι αφορά όλη την Ελλάδα και ειδικά τους νέους, που για αυτούς πρέπει να αγωνιστούμε όλοι. Για να μην συνεχιστούν αυτά τα εγκλήματα που κάνει η χώρα τους. Θέλουμε τη συμπαράσταση του κόσμου για αυτά που έρχονται στη συνέχεια. Τα δικαστήρια τα ευρωπαϊκά, όλα αυτά που θα έρθουν στη συνέχεια".

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην υπόθεση των Τεμπών αναφορικά με τις έρευνες ο τεχνικός σύμβουλος του Συλλόγου Οικογενειών – Συγγενών θυμάτων στα Τέμπη Βασίλης Κοκοτσάκης τόνισε: "Νομίζω ότι πάμε εξαιρετικά καλά. Στην προσπάθειά μας συμβάλλουν και ανεξάρτητοι επιστήμονες, οι οποίοι επιβεβαιώνουν αυτό που είχαμε από την αρχή. Το αν διαλευκανθεί η υπόθεση δεν εξαρτάται από εμάς. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να παλέψουμε πολύ περισσότερο για να πείσουμε και αυτούς που πρέπει να πείσουμε. Πιστεύω ότι με τη συμμετοχή πολλών περισσότερων που συντάσσονται τελευταία, τόσο με την κα. Καρυστιανού και τους συγγενείς αλλά και πολύ περισσότερο με εμάς στην ερευνητική ομάδα θα κάνουμε και τους δύσπιστους να σταματήσουν αυτά τα περί θεωριών συνωμοσίας και να ασχοληθούν με την πραγματικότητα, η οποία οφείλω να πω ότι απέδειξε τελευταία ότι και τα 30 παιδιά σκοτώθηκαν από τη φωτιά και όχι από τη σύγκρουση".

Εκδήλωση - Τέμπη - Ρέθυμνο

"Έχει πολύ κόσμο και χαιρόμαστε πολύ για αυτό. Γιατί δεν θέλουμε να ξεχάσουμε και δεν θα τους αφήσουμε σε ησυχία εάν δεν κάνουν πραγματικά τη δουλειά τους. Πρέπει να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη", τόνισε η εκπαιδευτικός Κατερίνα Πανδή.

Εκδήλωση - Τέμπη - Ρέθυμνο

Ειδήσεις σήμερα:

Σαλμάς στον ΑΝΤ1: Δεν παραδίδω την έδρα - Ο Μητσοτάκης έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη της παράταξης

Υποχρεωτική η ασφάλιση αυτοκινήτων για φυσικές καταστροφές

Απάτη κατά 13χρονου - Μητέρα στον ΑΝΤ1: Τον πίεζαν να βρει χρήματα ακόμα και στο πατάρι (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)