Πολιτική

Σήμερα 15:05

Ευρωκοινοβούλιο - Τέμπη: Προσφυγή της Left για το χαρτοφυλάκιο Τζιτζικώστα

Τι δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Left και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης σχετικά με την προσφυγή και τους λόγους που προχωρούν σε κάτι τέτοιο

Ευρωκοινοβούλιο - Τέμπη: Προσφυγή της Left για το χαρτοφυλάκιο Τζιτζικώστα
-

Η Ευρωομάδα της Αριστεράς (Left) ετοιμάζεται να προσφύγει στην επιτροπή JURI του Ευρωκοινοβουλίου μετά την ανάθεση του χαρτοφυλακίου Μεταφορών και Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο αντιπρόεδρος της Left και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, προανήγγειλε την προσφυγή της Ευρωομάδας της Αριστεράς, καθώς θεωρεί πως υπάρχει «σύγκρουση συμφερόντων» μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Το σκεπτικό σύμφωνα με την παρέμβαση του ευρωβουλευτή στο Atticatv, «Πώς είναι δυνατόν να έχουμε επίτροπο μεταφορών όταν η χώρα, κράτος – μέλος ελέγχεται για 57 νεκρούς».

Απόστολος Τζιτζικωστας

Ο Τζιτζικώστας αναλαμβάνει Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού

Το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών, το οποίο ενισχύθηκε και με τον Τουρισμό, αναλαμβάνει για την επόμενη 5ετία, ο νέος Έλληνας Επίτροπος Απόστολος Τζιτζικώστας. Στην κυβέρνηση δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους, με τον πρωθυπουργό να επισημαίνει, ότι το ενισχυμένο χαρτοφυλάκιο, υπογραμμίζει την γεωπολιτική και οικονομική αναβάθμιση της χώρας στην Ευρωπαική Ένωση.

Το χαρτοφυλάκιο του Απόστολου Τζιτζικώστα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους κλάδους

  • Μεταφορές
  • Διασυνδεσιμότητα
  • Ναυτιλία και
  • Τουρισμός,

δηλαδή τομείς ζωηρού ελληνικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι αθροίζουν περί το 40% της εγχώριας οικονομικής δραστηριότητας.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας εξελέγη το 2019 και το 2023 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με ποσοστά άνω του 60%, ενώ το Νοέμβριο του 2015 ήλθε τρίτος στην κούρσα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας με το διόλου ευκαταφρόνητο 20,3%.

Γνώριμος στους κύκλους των Βρυξελλών, ο νέος Έλληνας Επίτροπος πλέον είναι από το 2017 πρώτος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της ΕΕ. Τον Οκτώβριο είναι προγραμματισμένες οι ακροάσεις των νέων Επιτρόπων από το Ευρωκοινοβούλιο.


Ειδήσεις σήμερα:

Ασπρόπυργος: Τραυματίες αστυνομικοί σε καταυλισμό Ρομά

Ιταλία: Νεκρά παιδιά σε κατάρρευση κτηρίου (εικόνες)

Φονικό τροχαίο με νταλίκα που τυλίχθηκε στις φλόγες (βίντεο)


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)