Κοινωνία

Σήμερα 09:41 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 12:10

Γλυφάδα - Ομαδικός ξυλοδαρμός 14χρονης: Οι συμμαθήτριες, η ζήλια και ο “εφιάλτης διαρκείας” (βίντεο)

Τι λέει στον ΑΝΤ1 η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. για τους δεκάδες ανήλικους που επιτέθηκαν στο κορίτσι το οποίο δεν προσπάθησε να βοηθήσει ούτε ένας περαστικός.

Γλυφάδα - Ομαδικός ξυλοδαρμός 14χρονης: Οι συμμαθήτριες, η ζήλια και ο “εφιάλτης διαρκείας” (βίντεο)
-

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε το πρωί της Τρίτης η Κωνσταντία Δημογλίδου, Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, για το περιστατικό του άγριου ξυλοδαρμού 14χρονης στην Γλυφάδα από ομάδα 25 ατόμων, κυρίως συνομηλίκων της, μεταξύ των οποίων ήταν συμμαθητές της από το σχολείο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «τρόμαξε και τους αστυνομικούς η καταγγελία που έκανε ο πατέρας το Σάββατο. Μιλάμε για επίθεση σε 14χρονη από συνομίληκους δράστες. Πρέπει να μας προβληματίσει πάρα πολύ ο τρόπος που έδρασαν τα ανήλικα, αλλά και ο τρόπος που πρέπει να λειτουργήσουμε και εμείς, που έχουμε παιδιά παραβατικά».

Η κ. Δημογλίδου αποκάλυψε ότι «το παιδί δεν ανέφερε μεμονωμένο περιστατικό, αλλά και άλλα, στην βδομάδα που πέρασε και σε όλη την χρονιά».

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ότι «ακόμη δεν έχουμε διαπιστώσει και εμείς ποιος είναι ο λόγος που επιτέθηκαν με τέτοιο τρόπο σε αυτό το παιδί. Δυσυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ασήμαντη η αφορμή».

«14 ετών είναι και οι δράστες και τα παιδιά που συμμετείχαν ή παρακολουθούσαν αμέτοχα. Δεν υπάρχει έλεγχος τι κάνουν τα παιδιά και που βρίσκονται όταν φύγουν απο το σπίτι», είπε η κ. Δημογλίδου, τονίζοντας ότι «δεν βοήθησε κανένας περαστικός ή κάποιος από τους ανήλικους ή ενήλικες που παρακολουθούσε αυτό το περιστατικό. Το κορίτσι το παρέλαβαν οι γονείς του και πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα».

Κατέληξε επισημαίνοντας ότι «Πρέπει τα παιδιά να μιλούν στους γονείς τους και να καταγγέλονται αυτά στην Αστυνομία. Δεν μπορεί το παιδί να έχει δεχθεί τέτοια περιστατικά και να μην έχει έρθει στην Αστυνομία για να προστατευθεί».

«Αντιμετώπιζε φθόνο και μένος η 14χρονη»

Άνθρωποι από το περιβάλλον της οικογένειας της 14χρονης υποστηρίζουν ότι το τελευταίο διάστημα το κορίτσι δεχόταν απειλές και αντιμετώπιζε εχθρική στάση από συμμαθήτριες και συμμαθητές της, βιώνοντας μένος και φθόνο, διότι ήταν πολύ καλή μαθήτρια, μάλιστα και απουσιολόγος στο τμήμα της και ήταν και όμορφη κοπέλα.

Η καταγγελία της οικογένειας για το περιστατικό

Η 14χρονη από τη Βούλα όταν δέχτηκε βίαιη επίθεση από ομάδα συμμαθητριών της και άλλα άτομα, που «προσκλήθηκαν μέσω Instagram» και... ανταποκρίθηκαν στο ραντεβού, εμφανιζόμενα σε περιοχή της Γλυφάδας.

Η επίθεση έγινε το βράδυ του Σαββάτου (21/9), στην οδό Λαζαράκη, έξω από γνωστό κατάστημα ένδυσης. Στην ομάδα που της επιτέθηκε συμμετείχαν και κάποια αγόρια από το ίδιο σχολείο. Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε 15 ημέρες που το κορίτσι δέχεται επίθεση από συμμαθήτριές της.

Ο πατέρας της ανήλικης περιέγραψε χθες την επίθεση που δέχτηκε η κόρη του, γράφοντας το εξής κείμενο:

«Άγριος ξυλοδαρμός μαθήτριας γυμνασίου του Δήμου Βούλας για 2η φορά σε διάστημα δυο εβδομάδων από ομάδα 25 και πλέον ανηλίκων παιδιών πρωτοστατούντων δύο μαθητριών του ίδιου γυμνασίου (γνωστό το ποιόν των παιδιών και των γονέων αυτών) στην περιοχή της Γλυφάδας χθες Σάββατο βράδυ και 07/09 το προηγούμενο.

Κλήθηκαν μέσω κλειστής ομάδας στο Instagram 25-40 άτομα από όλη την Αττική όπου εντόπισαν το κορίτσι το οδήγησαν δια της βίας σε σκοτεινό μέρος αποσπώντας το από την παρέα του και της επιτέθηκαν άνευ αιτίας από πίσω χτυπώντας την στο κεφάλι ρίχνοντάς την λιπόθυμη στο έδαφος όπου και συνέχισαν βίαια να την χτυπούν να την φτύνουν, να επιδιώκουν να την γδύσουν, να της κάψουν τα μαλλιά.

Έγιναν όλες οι ενέργειες σε συνέχεια και παλιότερων, μήνυση χθες στο ΑΤ Γλυφάδας (ποινική δίωξη) και σε όλες τις ενεχόμενες οικογένειες στις αξιόποινες αυτές πράξεις καθώς και στα ανήλικα τέκνα αυτών που συμμετείχαν με οιονδήποτε τρόπο στο συμβάν.

Φίλοι γονείς σας προτρέπω να αναλάβετε δράση σε κάθε μικρό ή μεγαλύτερο αντίστοιχο περιστατικό, τα παιδιά μας Κινδυνεύουν πραγματικά, το θύμα εν προκειμένω είναι μια αριστούχα μαθήτρια που δεν έχει δώσει δικαίωμα ποτέ με την συμπεριφορά της, τουναντίον και ίσως αυτό, το ότι δεν έχει δώσει δικαιώματα να είναι η αιτία των εξαιρετικά δυσάρεστων γεγονότων που βιώνει».

Ειδήσεις σήμερα:

Απάτη κατά 13χρονου - Μητέρα στον ΑΝΤ1: Τον πίεζαν να βρει χρήματα ακόμα και στο πατάρι (βίντεο)

Σαλμάς στον ΑΝΤ1: Δεν παραδίδω την έδρα - Ο Μητσοτάκης έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη της παράταξης

Υποχρεωτική η ασφάλιση αυτοκινήτων για φυσικές καταστροφές

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)