Διπλωματία

07 Μαρτίου 2019 18:45

“Μακεδονία” πουλάνε τα Σκόπια στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (εικόνες)

Τρεις… Μακεδονίες στο σταντ του ελληνικού περιπτέρου στο Βερολίνο…

“Μακεδονία” πουλάνε τα Σκόπια στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (εικόνες)
-

Γρήγορα «ξέχασαν» την Βόρεια Μακεδονία…

Με πλακάτ και αφίσες που αναγράφουν «Μακεδονία, ο επόμενος προορισμός σου» (Macedonia your next destination) και «Αέναη Μακεδονία» (Macedonia Timeless), είναι στολισμένο το περίπτερο της Βόρειας Μακεδονίας, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο (ITB).

Με μικρότερα -κατά πολύ- γράμματα, ωστόσο, σύμφωνα με το ταξιδιωτικό σάιτ «Ομορφα Ταξίδια», διακρίνεται στο ίδιο περίπτερο η αναφορά «Οργανισμός Τουρισμού της Βόρειας Μακεδονίας».

Να σημειωθεί ότι το Macedonia Timeless είναι η ονομασία του επίσημου ιστότοπου και λογαριασμών στα μέσα κοινωνιής δικτύωσης του Οργανισμού Τουρισμού των Σκοπίων.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Οι Γερμανοί διοργανωτές, ωστόσο, αναφέρουν κανονικά τη χώρα ως «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» (Republic Nordmazedonien).

«Την ίδια ώρα, στο ελληνικό περίπτερο, υπάρχουν σταντ με τρεις Μακεδονίες: Την Ανατολική, την Κεντρική και τη Δυτική. Είναι αμφίβολο αν οι ξένοι καταλαβαίνουν τι είναι τελικά η Μακεδονία» σχολιάζει το omorfataxidia.gr.

Τελικά παρενέβη η πρεσβεία μας στο Βερολίνο και απαλείφθηκε η εσφαλμένη αναφορά από το περίπτερο της Βόρειας Μακεδονίας…

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)