Εκλογές

06 Μαΐου 2014 16:52

«Χέρι-χέρι» ο Τσίπρας με τον Σακελλαρίδη στην ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι

Στο πλευρό του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ  για τον Δήμο της Αθήνας, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι.

-

Κατά την επίσκεψή τους, την Τρίτη, στις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τάχθηκαν κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, ενώ συνομίλησαν με τους εργαζόμενους για το θέμα.

«Δεν μπορείς να πουλήσεις κάτι που δεν σου ανήκει. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, όχι εμπόρευμα», τόνισε ο κ. Τσίπρας και έκανε λόγο για καταστροφικό μοντέλο για τους πολίτες, που «στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία», όπου εφαρμόστηκε στις δεκαετίες του ΄80 και του ΄90, αναγκάζοντας τις κυβερνήσεις αργότερα να ανακτήσουν το δημόσιο έλεγχο της ύδρευσης των πόλεων. «Μόνο στις χώρες του τρίτου κόσμου εκμεταλλεύονται ακόμα το νερό ιδιωτικές εταιρείες, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να μην έχει πρόσβαση σε αυτό, μιας και ο ιδιώτης κοιτάει μόνο το κέρδος του», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Ανοιχτή Πόλη συμμετέχει ολόψυχα σε κάθε πρωτοβουλία που δηλώνει την αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Δεσμευόμαστε ότι, ως δημοτική αρχή, θα αγωνιστούμε για να αποτραπεί με κάθε μέσο μια τέτοια εξέλιξη, που θα οδηγήσει σε αυξήσεις τιμολογίων, επιδείνωση της κατάστασης των δικτύων, χειρότερη ποιότητα του νερού και αποκλεισμό των πιο αδύναμων από το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό», ανέφερε από πλευράς του ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και κάλεσε τον Γιώργο Καμίνη και τον Άρη Σπηλιωτόπουλο να πάρουν θέση για το θέμα.

Μαζί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Σακελλαρίδη, ήταν η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα Αττικής με τη «Δύναμη Ζωής», Ερμίνα Κυπριανίδου και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Αρχοντόπουλος και Κρίτωνας Αρσένης.

Gallery

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)