Πολιτική

15 Οκτωβρίου 2024 22:31 Τελευταία ενημέρωση : Χθες 08:48

Ελληνοτουρκικά: “Έκλεισε” το ραντεβού Γεραπρίτη – Φιντάν στην Αθήνα

Πότε θα ρθει ο Τούρκος ΥΠΕΞ στην Αθήνα. Τα θέματα που θα συζητήσει με τον Έλληνα ομόλογό του και οι πρώτες αντιδράσεις για την έλευσή του στην Ελλάδα.

Ελληνοτουρκικά: “Έκλεισε” το ραντεβού Γεραπρίτη – Φιντάν στην Αθήνα
-

Έντονη είναι η κινητικότητα τις τελευταίες μέρες στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Το ραντεβού Γεραπετρίτη-Φιντάν στις 8 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, αναμένεται να φανερώσει τα περιθώρια για πιθανή συμφωνία στο θέμα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών.

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ επιχειρεί να τορπιλίσει τις προσπάθειες για την επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό.

Λίγες ώρες πριν από την τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κάνει λόγο για δύο κράτη.

Κυπριακό - Κατεχόμενα - Κύπρος

Τουρκική αντιπολίτευση για συνάντηση Φιντάν – Γεραπετρίτη: «Θα γίνουν παραχωρήσεις»


Για παραχωρήσεις προς την Ελλάδα κατηγορεί ο αντιπρόεδρος του κόμματους της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP Ντενίζ Γιουτζέλ.
Σε δηλώσεις του ενώ ήταν σε εξέλιξη η Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, ο Ντενίζ Γιουτζέλ είπε: «Δόθηκαν οδηγίες από τους ηγέτες για τον καθορισμό της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Αναφέρθηκε ότι όλα τα θέματα που εμπίπτουν σε αυτό το πεδίο θα συζητηθούν κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν στην Αθήνα τον Νοέμβριο. Εξηγήστε ποιες οδηγίες δόθηκαν στον Φιντάν. Εμείς δεν σας έχουμε δει να κάνετε τίποτα άλλο από παραχωρήσεις προς την Ελλάδα».

Ειδήσεις σήμερα:

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκίνησε η διάθεση του

ΗΠΑ: Οι 20 πολιτείες με τους περισσότερους Έλληνες

Φιλιππιάδα: Γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από βόθρο

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)