Πολιτική

Σήμερα 13:04 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 15:25

ΣΥΡΙΖΑ - Κεντρική Επιτροπή: Ένταση, αντιδράσεις και... απαρτία

Σε βαρύ κλίμα ακραίας πόλωσης και με το ενδεχόμενο αποκλεισμού της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελακη συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ - Κεντρική Επιτροπή: Ένταση, αντιδράσεις και... απαρτία
-

Κρίσιμη ημέρα αποφάσεων για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η σημερίνη, καθώς συνεδριάζει στις 12:30 το μεσημέρι η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος κι ενώ οι πλευρές του έκπτωτου Προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη και της νέας πλειοψηφίας της Κουμουνδούρου βρίσκονται πλέον σε ανοιχτή ρήξη, με την μεταξύ τους συμβίωση να μοιάζει αβίωτη.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν από νωρίς θα φτάνουν στο ξενοδοχείο όπου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ - Κεντρική Επιτροπή

ΣΥΡΙΖΑ - Κεντρική Επιτροπή

ΣΥΡΙΖΑ - Κεντρική Επιτροπή

ΣΥΡΙΖΑ - Κεντρική Επιτροπή

Οι τόνοι ανέβηκαν με το «καλημέρα» όταν στον χώρο της συνεδρίασης προσήλθαν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που ανήκουν στην πλευρά Κασσελάκη. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε έντονος διαπληκτισμός του πατέρα του Νίκου Παππά, Στέλιου Παππά, με τον Κώστα Καρανάσιο και τον Σάκη Οικονόμου. Η πλευρά η οποία πρόσκειται στον Στέφανο Κασσελάκη ανέφερε ότι κάποια άτομα που δεν είναι μέλη πήραν την κάρτα ενώ η άλλη πλευρά λέει ότι δεν υπάρχει τέτποια διαδικασία. Και να μην υπάρξει σήμερα απαρτία, θα τη βρουν αυτοί, λέει η πλευρά Κασσελάκη ενώ η άλλη πλευρά απαντά ότι όλα θα γίνουν νόμιμα. Η ΠΓ δεν εισηγήθηκε τη διαγραφή ή τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη όμως οι πληροφορίες λένε ότι θα τεθεί από μέλη. 

ΣΥΡΙΖΑ - Κεντρική Επιτροπή

Ο ελιγμός του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει στο παρά ένα το επίμαχο εξώδικο προς την Κ.Ε. και την Π.Γ. δεν φαίνεται να λειτουργεί πυροσβεστικά με τους «87» να επιμένουν ότι υπάρχει θέμα με την υποψηφιότητά του τόσο ως προς τον σεβασμό των κομματικών αποφάσεων και οργάνων όσο και προς την επιμονή του να αυτοχαρακτηρίζεται «de facto και de jure» πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην μεταμεσονύκτια, διαδικτυακή συνεδρίαση των «87», που προκλήθηκε έκτακτα μετά τα τελευταία γεγονότα, καταγράφηκε, κατά πληροφορίες, συντριπτικό ρεύμα υπέρ της απόρριψης της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες χαρακτήρισαν «εξοργιστικό» τον τακτικισμό του έκπτωτου Προέδρου να αποσύρει τελικά το εξώδικο λίγες ώρες πριν την Κεντρική, κάνοντας λόγο για «εμπαιγμό» του καθοδηγητικού οργάνου

Ο κ. Πολάκης, που από χθες έχει γνωστοποιήσει ότι δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση, επιμένει «να βαδίσουμε συντεταγμένα και χωρίς “δηθενισμούς” και αποκλεισμούς στις εκλογές», εκφράζοντας τη διαφωνία του με τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από την κούρσα της προεδρίας.

Σύμφωνα με την Θεοδώρα Τζάκρη, οι εργασίες της ΚΕ δεν έχουν ξεκινήσει επειδή ακόμα δεν έχει υπάρξει απαρτία. "Η γραμματέας και οι 87 μεταθέτουν συνχώς την ώρα έναρξης των εργασιών καλώντας μέλη να προσέλθουν τα οποία αρνούνται να το κάνουν για να μην νομιμοποιήσουν την εκτροπή. Τι άλλο μένει ακόμα; Το μόνο που έχει μείνει είναι να αποκλείσουν με διάταγμα τη συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές", δήλωσε η κα. Τζάκρη

Πρωτοφανής ένταση σημειώθηκε έξω από τον χώρο της συνεδρίασης με μέλη του οργάνου να ανταλλάσουν κατηγορίες για τη διαδικασία και για τα όσα έχουν συμβεί μέχρι αυτή την ώρα.

Διορία έως τις 15:00 για να υπάρξει απαρτία 

Διορία έως τις 15:00 έχει δοθεί για να υπάρξει απαρτία ώστε να ξεκινήσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν συγκεντρωθεί 147 μέλη και αναζητείται ένα ακόμα για να συγκεντρωθεί ο αριθμός των 148 και να ξεκινήσει η συνεδρίαση με το κλίμα ωστόσο να είναι εκρηκτικό και ανάμεσα στα μέλη του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου μετά από την απόφση του υποστηρικτών Κασσελάκη να «μποϊκοτάρουν» όλη τη διαδικασ

Τελικά σύμφωνα με πηγές μέσα από την παράταξη "απαρτία σημειώθηκε στην ΚΕ και η συνεδρίαση θα διεξαχθεί κανονικά, παρά την αποτυχημένη προσπάθεια της πλευράς Κασσελάκη να τη σαμποτάρει απέχοντας από αυτή.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για την προσπάθεια τορπιλισμού της διαδικασίας από το γεγονός ότι μέλη της ΚΕ, που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ βρέθηκαν στην συνεδρίαση, δεν παίρνουν σκοπίμως την κάρτα τους και δεν δηλώνουν την παρουσία τους.

Πρωτοφανή πράγματα, που δεν έχουν καμία σχέση με το σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος.

Η δημοκρατία, όμως, έχει κανόνες και ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ξέρει να αυτοπροστατεύεται από όσους επιχειρούν τη διάλυση και την απαξίωση του."

Ειδήσεις σήμερα:

ΟΤΑ - Ρύθμιση χρεών: Ξεκινούν οι ατήσεις

Καλαμάτα: Περαστικός άρπαξε τη λεία ληστή και οδήγησε στη σύλληψή του

Τροχαίο - Θάνατος πυροσβέστη: Θρήνος και ΕΔΕ για το δυστύχημα στον Ασπρόπυργο


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)