Πολιτική

09 Οκτωβρίου 2024 12:08 Τελευταία ενημέρωση : 09 Οκτωβρίου 2024 20:23

Κικίλιας: Το σπίτι στην Βασιλίσσης Σοφίας το αγόρασα νόμιμα και με καθαρό τρόπο

Η απάντηση του Βασίλη Κικίλια στα δημοσιεύματα και στους υπαινιγμούς σε βάρος του, σχετικά με την αγορά σπιτιού, αξίας άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Κικίλιας: Το σπίτι στην Βασιλίσσης Σοφίας το αγόρασα νόμιμα και με καθαρό τρόπο
-

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας είναι ο υπουργός που αγόρασε διαμέρισμα 100-120 τετραγωνικών, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, πέριξ του Εθνικού Κήπου και πολύ κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο και στο Μέγαρο Μαξίμου, έναντι 1,2 εκατ. ευρώ, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα "Παραπολιτικά", αναφέροντας στο δημοσίευμα πάντως ότι ο κ. Κικίλιας «έκρινε ότι αποτελούσε επενδυτική (εκτός των άλλων) ευκαιρία η απόκτηση του συγκεκριμένου ακινήτου σ΄ έναν από τους πιο ακριβούς δρόμους της πρωτεύουσας», τονίζοντας πάντως ότι με βάση το πόθεν έσχες του, ο κ. Κικίλιας «δικαιολογεί απολύτως τα χρήματα που ξόδεψε και μόλις εντόπισε τη σχετική ευκαιρία, αναγκάστηκε να πουλήσει ένα οικογενειακό ακίνητο, προκειμένου να αγοράσει το νέο του κατάλυμα».

«Παρόλο που δεν τίθεται θέμα με την αγοραπωλησία, πολλοί είναι αυτοί εντός και εκτός κυβέρνησης που λένε ότι μπορεί να είναι νόμιμο να αγοράζει ένας εν ενεργεία υπουργός ακίνητο έναντι υψηλού τιμήματος, ωστόσο δεν είναι και τόσο ηθικό αυτή τη δύσκολη εποχή, ν΄ αγοράζει σπίτι σε μια από τις ακριβότερες περιοχές της Αθήνας», υποστηρίζει η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία το θέμα μονοπωλεί τις κυβερνητικές συζητήσεις από την Δευτέρα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Πληροφορίες στα social media και στην δημόσια σφαίρα, αλλά και δημοσιεύματα εμφάνιζαν τον Άδωνι Γεωργιάδη ως αγοραστή του ακινήτου, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Υπ. Υγείας.

Με ανάρτηση του, ο Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε σήμερα στην αγορά του ακινήτου, λέγοντας πως έγινε με απόλυτα διαφανή τρόπο, κάνοντας λόγο για εμπάθεια προς τον ίδιο και την οικογένεια του.


Αναλυτικά, η ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνω στο στόχαστρο κακόβουλων σχολίων, αν και το τελευταίο «κρούσμα» ξεχωρίζει γιατί δηλώνει, και μάλιστα ευθαρσώς, την εμπάθεια στο πρόσωπό μου και στην οικογένεια μου.

Επειδή, όμως πάλι απέτυχαν να «βγάλουν λαβράκι», καθώς πάντα λειτουργώ με απόλυτη διαφάνεια, με το όνομα και την υπογραφή μου, ώστε οι Αρχές, η Βουλή, ο Τύπος και οι πολίτες να μπορούν ανά πάσα στιγμή να με ελέγχουν, τώρα προσπαθούν να μετατοπίσουν το θέμα στο πεδίο της δεοντολογίας, της ηθικής κλπ.

Καθαρές κουβέντες: Η πώληση ενός προϋπάρχοντος δηλωμένου περιουσιακού στοιχείου και η αγορά ενός άλλου ανάλογης αξίας, με απόλυτη διαφάνεια ως προς τα τιμήματα και τις διαδικασίες, είναι απόδειξη του καθαρού τρόπου που πορεύθηκα σε όλη μου τη ζωή.

Στην πολιτική μπήκα «χορτάτος» χάρη στην οικογένεια και την καριέρα μου και σκοπεύω όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους να συνεχίσω να τιμώ και να σέβομαι βαθιά όσους με στηρίζουν με τη ψήφο και την εμπιστοσύνη τους». 


Ειδήσεις σήμερα:

Απάτη: Υπάλληλος ΕΛΤΑ πήρε 30000 ευρώ από κατάκοιτη και άλλες 300000 από συγχωριανούς του (βίντεο)

Σχολεία - Μακρή: Οι γονείς αποφασίζουν αν τα παιδιά θα φορούν στολή (βίντεο)

Στέγη: Μεγάλη αύξηση στα ενοίκια - Μέτρα στον Προϋπολογισμό του 2025

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)