Πολιτική

Χθες 09:17 Τελευταία ενημέρωση : Χθες 13:59

Βία ανηλίκων - Μακρή: Τα περιστατικά είναι λιγότερα, αλλά πολύ πιο βίαια

Η υφυπουργός Παιδείας, τάχθηκε υπέρ της αυστηροποίησης των ποινών, τόσο για τα παιδιά που αναπτύσσουν παραβατικές συμπεριφορές, όσο και για τους κηδεμόνες τους.

Βία ανηλίκων - Μακρή: Τα περιστατικά είναι λιγότερα, αλλά πολύ πιο βίαια
-

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στο μείζον πρόβλημα της βίας των ανηλίκων και ειδικά στα περιστατικά που σημειώνονται μέσα στα σχολεία.

«Το 2020, υπήρχαν στα σχολεία 200 ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί. Σήμερα ο αριθμός τους έχει φτάσει στους 700, ενώ επίκειται η πρόσληψη ακόμα 1.000», τόνισε η κυρία Μακρή.

Πρόσθεσε δε πως «οι εκπαιδευτικοί μας είναι επιμορφωμένοι σχετικά και στην συντριπτική τους πλειοψηφία, πλήρως επαρκείς για να αντιμετωπίσουν ανάλογες καταστάσεις και προβλήματα. Όλα αυτά βέβαια είναι βοηθητικά προς την οικογένεια η οποία παίζει τον κύριο ρόλο».

«Όταν είχαμε παρουσιάσει μαζί με τον Πρωθυπουργό, την πλατφόρμα e-bullying στη Θεσσαλονίκη, ο διευθυντής του σχολείου μας είχε πει ότι στο δικό του σχολείο δεν υπήρχαν προβλήματα με παραβατικές συμπεριφορές, γιατί υπάρχει άριστη συνεργασία των γονιών με τους εκπαιδευτικούς», ανέφερε στη συνέχεια.

«Τα περιστατικά στα σχολεία είναι λιγότερα σήμερα, αλλά είναι πολύ πιο βίαια», υπογράμμισε η κυρία Μακρή, η οποία τάχθηκε υπέρ της αυστηροποίησης των ποινών τόσο για τα παιδιά όσο και για τους κηδεμόνες τους.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Ντάλτας, ο οποίος εμφανίστηκε αρνητικός στα όσα μέχρι τώρα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την αυστηροποίηση των ποινών, εμφανίστηκε αρνητικός, λέγοντας χαρακτηριστικά, «είμαι αντίθετος με την φυλάκιση γονιών για παραπτώματα που κάνουν τα παιδιά τους».

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Συνεχίζεται η μάχη με τις διάσπαρτες εστίες

 Missing Alert για την εξαφάνιση 14χρονου

Λίβανος: Ισραηλινή επιδρομή - Βομβάρδισαν καταυλισμό εκτοπισμένων (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)