Πολιτική

Σήμερα 12:35 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 13:53

Μαρινάκης: Η διαγραφή Σαλμά δεν αποτελεί “μήνυμα” για άλλους

Πώς αιτιολόγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την απόφασή Μητσοτάκη για απομάκρυνση του κ. Σαλμά. Τι είπε για το κυβερνητικό έργο και για τσ ελληνοτουρκικά ζητήματα.

Μαρινάκης: Η διαγραφή Σαλμά δεν αποτελεί “μήνυμα” για άλλους
-

Το μήνυμα ότι η διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ δεν αποτελεί προειδοποητικό μήνυμα προς κανέναν άλλο βουλευτή του κόμματος, υπήρξε όμως συνέπεια, συκοφαντιών τις οποίες, όπως υποστήριξε, διέπραξε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, επιχείρησε να εκπέμψει την Τρίτη 24.09 το πρωί σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε σχετικά:

«Με αφορμή την ερώτηση των 11 βουλευτών, μου δόθηκε η δυνατότητα, να παρουσιάσω την προηγούμενη εβδομάδα τα στοιχεία, σε δύο διαφορετικά θέματα. Το ένα είναι, πόσα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου έχουν ασκήσει οι βουλευτές μας από το 2019 μέχρι σήμερα. Είναι 9.200, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι απλές ερωτήσεις, όπως αυτή που κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χατζηδάκη. Δεν ήταν η πρώτη ούτε η τελευταία και θα συνεχίσει να γίνεται αυτό γιατί έτσι λειτουργεί σωστά μια κοινοβουλευτική ομάδα. […] Ο κ. Σαλμάς διεγράφη γιατί αναπαρήγαγε μια σειρά από συκοφαντίες, μια σειρά από κατηγορίες στα Μέσα, στα κανάλια, ξεκινώντας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, που κατέθεσε κάποια πράγματα πολύ σοβαρά, χωρίς να διαβιβάζει αυτές τις καταγγελίες στον μόνο καθ’ ύλην αρμόδιο που είναι ο εκάστοτε εισαγγελέας, δηλαδή στη Δικαιοσύνη.

Επειδή πρέπει να μιλάμε με δεδομένα και ο κόσμος που μας ακούει δεν έχει αυτό που λέμε και «την όρεξή μας» να ακούει πάρα πολλά. Είναι δεδομένο ότι ο καθένας, είτε είναι βουλευτής, είτε υπουργός, είτε ο οποιοσδήποτε ασχέτως αν ανήκει σε μια παράταξη, έχει τη δυνατότητα αν κάτι θεωρεί ότι δεν γίνεται σωστά να το καταγγείλει και δημοσίως. Και μάλιστα ο κ. Σαλμάς το έκανε και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Απηύθυνε μετά από περίπου δύο εβδομάδες μία ερώτηση, όπως προβλεπόταν, στην αρμόδια υπουργό κ. Μενδώνη. Ήρθε η υπουργός δύο ημέρες μετά στη Βουλή και απάντησε με αναλυτικά στοιχεία. Ρωτήθηκε ο κ. Σαλμάς εκείνη την ημέρα αν θέλει να επανέλθει. Δεν επανήλθε. Λίγες ημέρες μετά, ζήτησε και τα σχετικά έγγραφα από την κ. Μενδώνη, τον Ιούλιο που μας πέρασε, και του απεστάλησαν τα σχετικά έγγραφα. Και σημειώνω ότι για την υπόθεση για την οποία μιλάμε, τα περιβόητα κυλικεία, όπου έγινε ο διαγωνισμός, μπήκαν πολύ αυστηρά κριτήρια, συμμετείχαν και άλλες εταιρίες, έχουν γίνει σχετικές προδικαστικές και λοιπές προσφυγές στη Διοικητική Δικαιοσύνη, απερρίφθησαν όλες, άρα και ως προς στο διοικητικό σκέλος έχει κλείσει η υπόθεση.


Και έρχομαι και λέω, ασχέτως αν μιλάμε για τον Σαλμά, για τη Μενδώνη: Έστω ότι έρχεται κάποιος σε εσάς ή στον κ. Φουσκίδη και αορίστως σε ένα κανάλι απευθύνει κατηγορίες. Πώς θα προστατεύσετε εσείς τον εαυτό σας, ενώ όταν υπήρχε η δυνατότητα να ερωτηθείτε, έχετε απαντήσει πλήρως; Άρα με λίγα λόγια η διαγραφή έχει να κάνει με μια συμπεριφορά η οποία δεν έχει σχέση με αυτά τα οποία προβλέπονται στη ΝΔ. Στη ΝΔ δεν έχουμε μάθει τις κατηγορίες να τις απευθύνουμε σε τηλεδικαστήρια και μάλιστα όταν αυτή η συμπεριφορά είναι επαναλαμβανόμενη αρχίζει και γίνεται περίεργη. Αυτός λοιπόν ήταν ο λόγος. […] Το τελευταίο πράγμα το οποίο βγήκε ως μήνυμα από αυτή την διαδικασία είναι ότι επειδή εξέφρασε αντίθετη άποψη ο κ. Σαλμάς, διεγράφη. Δείτε πόσοι εξέφρασαν. Άρα δεν είναι μήνυμα και προς τους υπόλοιπους. Δεν έχει καμία σχέση η συμπεριφορά και η διαχείριση της περίπτωσης Σαλμά, με τους άλλους βουλευτές».

Αποτιμώντας την μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι κατά τη γνώμη του έχει καταφέρει να ανεβάσει σε πολλά ζητήματα το επίπεδο την Ελλάδα και ότι διαχειρίστηκε επιτυχώς της μεγαλύτερες κρίσεις και γεωπολιτικές, ενεργειακή και πληθωριστική κρίση την ίδια στιγμή που π.χ. στην Γαλλία, στη Γερμανία τα αντίστοιχα κεντροδεξιά κόμματα “παλεύουν” να ξαναγίνουν αξιωματική αντιπολίτευση.

Τέλος σχετικά με την σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον τηλεοπτικό σταθμό Mega τόνισε:

«Δεν μπαίνει καν στη διαδικασία συζήτησης η χώρα, για να συζητήσει για αναγνώριση ψευδοκράτους. Είναι από αυτά που λέμε “κόκκινες γραμμές”, που διαχρονικά οι κυβερνήσεις και οι πρωθυπουργοί της χώρας, έτσι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν τα συζητάμε καν. Το Κυπριακό, αντιθέτως, με την πάγια ελληνική-κυπριακή θέση, που είναι ταυτόσημες, είναι κορυφαίο θέμα στην ατζέντα. Υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μπορούμε να περάσουμε στα επόμενα βήματα, αλλά εμείς κρατάμε μικρό καλάθι. Θεωρούμε πάντως ότι ο διάλογος αυτός έχει μόνο καλά να δώσει.

Όσον αφορά το σημείο αιχμής του μεταναστευτικού, από τη στιγμή που έχεις μία Κυβέρνηση και έναν Πρωθυπουργό που ισχυροποιεί τη χώρα και δεν βάζει στο ζύγι ζητήματα κυριαρχίας, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που δεν τα διαπραγματεύεται καν, ένα από τα οφέλη αυτής της διαδικασίας διαλόγου είναι και το γεγονός ότι στην Ελλάδα πλέον το μεταναστευτικό έχει πάψει να είναι, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. […] Απώτερος στόχος είναι –η μοναδική διαφορά που έχουμε με την Τουρκία– ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Διεθνές Δίκαιο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει απόσταση μέχρι εκείνη τη στιγμή».

Ειδήσεις σήμερα:

Λευκάδα: “Έκαναν την τρίχα τριχιά”, λέει ο ιερέας που έσερνε σκυλιά με το βαν

Ξηρασία - Βραζιλία: Η στάθμη των ποταμών έπεσε σε αρνητικό ρεκόρ

Σεισμός στην Ιαπωνία και τσουνάμι (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)