Γενικά

19 Σεπτεμβρίου 2015 11:18

Στο «χέρι» των αναποφάσιστων και της αποχής το αποτέλεσμα των εκλογών

Μεγάλα τα ποσοστά των αναποφάσιστων στην τρίτη εκλογική διαδικασία του χρόνου, που "αναγκάζει" πολλούς να απέχουν.

Στο «χέρι» των αναποφάσιστων και της αποχής το αποτέλεσμα των εκλογών
-

Έπεσε η σύντομη προεκλογική αυλαία, από την οποία δεν έλειψαν οι σκληρές αντιπαραθέσεις, οι υψηλοί τόνοι, αλλά και οι επιθέσεις μεταξύ των υποψηφίων.

Στόχος ακόμα και σήμερα, νεκρή προεκλογικά μέρα, είναι να πειστούν οι πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες. Αυτό άλλωστε αποτέλεσε και το κοινό μήνυμα όλων των πολιτικών αρχηγών, κατά τις προεκλογικές τους ομιλίες, ενώ τα ποσοστά των αναποφάσιστων, όπως αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις (φτάνουν μέχρι και 20%) αποτελούν έναν επιπλέον λόγο για το «κυνήγι» τους.

Το ότι έχουμε την τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε εννέα μήνες, κάνει αρκετούς ετεροδημότες να σκέφτονται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο αποχής, κάνοντας τα κομματικά επιτελεία να εκφράζουν ανησυχία για το ότι τα ποσοστά της αποχής σε αυτή την αναμέτρηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερα από το 34% του Ιανουαρίου.

Η ψήφιση του τρίτου μνημονίου από το σύνολο σχεδόν των πολιτικών κομμάτων, αλλά και η "αναδιανομή" των βουλευτών, μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει τους εκλογολόγους να «βλέπουν» μεγάλα ποσοστά αποχής.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)