Γενικά

16 Ιουνίου 2014 23:30

Παπούλιας: Ο αγωγός ΤΑP είναι μία αρχή

Ως μία αρχή χαρακτήρισε τον αγωγό TAP ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο δείπνο που παρέθεσε στον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν.

-



«Ο ΤΑP είναι μια αρχή. Είναι καίριας σημασίας η ενεργειακή συνεργασία μας να αναπτυχθεί, έτσι ώστε στο μέλλον να ευνοηθεί η περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδος-Αζερμπαϊτζάν και να ενισχυθεί η γεωστρατηγική και γεωοικονομική θέση της χώρας σας ανάμεσα στην Ευρώπη και στην Ασία», επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στην προσφώνησή του στον Αζέρο ομόλογό του, Ιλχάμ Αλίεφ, κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε το βράδυ της Δευτέρας προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι συνομιλίες μας επιβεβαίωσαν για ακόμη μία φορά το υψηλό επίπεδο των πολιτικών μας σχέσεων, που χαρακτηρίζονται από κλίμα αμοιβαίας εκτιμήσεως και εμπιστοσύνης, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κάρολος Παπούλιας, μετά τις διευρυμένες συνομιλίες που είχε κατά τη διάρκεια της ημέρας με τον Ιλχάμ Αλίεφ.

«Η οικονομική μας συνεργασία έχει επίσης μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης. Στη χώρα μου συντελούνται σήμερα βαθύτατες διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες έχουν αλλάξει το επιχειρηματικό περιβάλλον και αναδεικνύουν σημαντικές ευκαιρίες για διεθνείς συνεργασίες. Είμαι βέβαιος ότι το παράδειγμα της SOCAR, η οποία συμμετείχε επιτυχώς στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ, μπορούν να μιμηθούν και άλλες εταιρείες, οι οποίες θα εκτιμήσουν τις συνθήκες και θα σπεύσουν να τις αξιοποιήσουν» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όπως είπε κ. Παπούλιας, το Αζερμπαϊτζάν, που συγκαταλέγεται παγκοσμίως μεταξύ των μεγαλύτερων παραγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου, έχει ξεχωριστή βαρύτητα στη διεθνή σκηνή, και αυτό, σημείωσε, αποτυπώνεται με την επιλογή του αγωγού ΤΑP, ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)