Οικονομία

Σήμερα 19:57

Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1: Η μείωση τιμών, η βιομηχανία και ο “πόλεμος” στην αισχροκέρδεια (βίντεο)

Τι είπε στον ΑΝΤ1, ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος για τα νέα μέτρα μείωσης τιμών από την κυβέρνηση και για τους νέους στόχους για την ελληνική βιομηχανία.

Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1: Η μείωση τιμών, η βιομηχανία και ο “πόλεμος” στην αισχροκέρδεια (βίντεο)
-

Καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ήταν το βράδυ της Τρίτης ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος για το νέο παραγωγικό μοντέλο και την οικονομία.

“Στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και η ενίσχυση του εισοδήματός τους”, είπε αρχικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στη συνέχεια μίλησε για την μεγάλη σημασία της μείωσης του ελλέιματος του εμπορικού ισοζυγίου και τόνισε ότι στόχος είναι η ενίσχυση της ελληνικής βιομηχανίας.

“Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να μείνουν (στην επαρχία) οι νέοι και θα τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις”, δήλωσε ο Υπουργός.

Σχετικά με την ακρίβεια, ο Υπουργός ανέφερε πως “εάν θέλουμε να μειώσουμε το κόστος ζωής έχουμε δύο πράγματα να κάνουμε, να αυξήσουμε τους μισθούς και να “φρενάρουμε επιπλέον κλιμάκωση των τιμών”.

“Οι έλεγχοι είναι ισχυροί, γιατί χρησιμοποιούμε το δικό μας νομικό οπλοστάσιο για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα”, είπε ακόμη για το ζήτημα της αισχροκέρδειας.

Υπενθυμίζεται πως έως το τέλος του μήνα 120 κωδικοί προϊόντων διατίθενται με μειώσεις, ενώ έως το τέλους του χρόνου στόχος είναι να υποβληθούν σε εκπτώσεις 600 κωδικοί συνολικά. Οι μειώσεις τιμών κυμαίνονται από 6 έως και 15%, και οι λίστες με τις νέες τιμές έχουν ήδη αποσταλεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Έτσι, εκτιμάται ότι θα υπάρξει νέα αποκλιμάκωση του πληθωρισμού.

Η πρωτοβουλία μείωσης τιμής έρχεται μετά από πρόσκληση του υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου προς το σύνολο των προμηθευτών τροφίμων και επωνύμων καταναλωτικών προϊόντων, καθώς και του οργανωμένου λιανεμπορίου της χώρας.

Ειδήσεις σήμερα:

Λίβανος: Αιματηρός βομβαρδισμός κοντά σε νοσοκομείο (βίντεο)

Θάνατος από υδράργυρο - Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη υπό όρους η σύζυγος του 60χρονου

Ναύπλιο: Νεκρός νεαρός που έπεσε από κερκίδα γηπέδου (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)