Οικονομία

Σήμερα 13:45

Ακρίβεια - Σούπερ μάρκετ: Μείωση τιμών σε 120 προϊόντα

Σε τι είδους προϊόντα θα παρατηρηθεί έκπτωση τις επόμενες ημέρες. Πώς κινήθηκε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία και πώς αναμένεται να συνεχιστεί.

-

Ξεκίνησε η εφαρμογή της μείωσης τιμών σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, όπως ανακοίνωσε η Ένωση Σούπερ-Μάρκετ Ελλάδας.

Έως το τέλος του μήνα 120 κωδικοί προϊόντων διατίθενται με μειώσεις, ενώ έως το τέλους του χρόνου στόχος είναι να υποβληθούν σε εκπτώσεις 600 κωδικοί συνολικά. Οι μειώσεις τιμών κυμαίνονται από 6 έως και 15%, και οι λίστες με τις νέες τιμές έχουν ήδη αποσταλεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Έτσι, εκτιμάται ότι θα υπάρξει νέα αποκλιμάκωση του πληθωρισμού.

Η πρωτοβουλία μείωσης τιμής έρχεται μετά από πρόσκληση του υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου προς το σύνολο των προμηθευτών τροφίμων και επωνύμων καταναλωτικών προϊόντων, καθώς και του οργανωμένου λιανεμπορίου της χώρας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ΙΕΛΚΑ και των εταιριών μετρήσεων, «η συνεχής αποκλιμάκωση του πληθωρισμού τροφίμων τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα στα προϊόντα που πωλούνται στα Σούπερ-Μάρκετ, αποτελεί μία σταθερή πραγματικότητα και αναμένεται ότι με την πρωτοβουλία αυτή του Υπουργείου Ανάπτυξης θα υπάρξει ακόμα περαιτέρω αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στα καταναλωτικά προϊόντα».

Ειδήσεις σήμερα:

Παιανία: Ιερέας διέκοψε γάμο λόγω… της ενδυμασίας της κουμπάρας

ΠΑΣΟΚ – Ανδρουλάκης: Ο “χάρτης” των αλλαγών και τα ονόματα

Μεταναστευτικό - Σάμος: Φονικό ναυάγιο λέμβου

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)