Οικονομία

Χθες 19:50

Κύκλωμα εφοριακών - Κέρκυρα: Οι διάλογοι, οι απειλές και τα ραντεβού (βίντεο)

Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι της σπείρας των επίορκων εφοριακών στην Κέρκυρα. Πώς εκβίαζαν τα θύματά τους. Συγκλονιστικές μαρτυρίες.

Κύκλωμα εφοριακών - Κέρκυρα: Οι διάλογοι, οι απειλές και τα ραντεβού (βίντεο)
-

Του Μανώλη Ασαριώτη, από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Τακτικές, που ακολουθούν κοινοί εγκληματίες φαίνεται πως πρότεινε στους συνεργούς του ο φερόμενος ως αρχηγός της σπείρας των επίορκων εφοριακών, προκειμένου να αποφύγουν μία ενδεχόμενη παρακολούθηση από αστυνομικούς, αποκαλύπτουν οι νέοι διάλογοι του κυκλώματος των επίορκων εφοριακών στην Κέρκυρα.

Υποδιευθυντής: Να της κλείσεις ραντεβού... θα της κλείσεις ραντεβού... στο... σε ένα καφέ. Να ‘σαι εσύ κανά εικοσάλεπτο, μισάωρο πριν, ανιχνεύεις τον χώρο, κοιτάς να δεις αν θα… μόνη της.

Επόπτης: Και που να τις ξέρω δηλαδή.

Υποδιευθυντής: Πρόσεξε με, βλέπεις πρώτα τον χώρο, κοιτάς. Λοιπόν, στη συνέχεια, όταν φτάσει η ώρα του ραντεβού, την κάνεις ένα τηλέφωνο, της λες «να σου πω έχεις φτάσει γιατί έτυχε κάτι θα καθυστερήσω», μπορεί να σου πει αυτή ότι «είμαι εκεί πέρα», «να σου πω επειδή είμαι βιαστικός» πες της «θα περάσω να σε πάρω, με τ’ αμάξι μου», πας δεν μπαίνεις μες στην καφετέρια.

Τους εφιστούσε την προσοχή να παρατηρούν από τους καθρέφτες του αυτοκινήτου, εάν υπάρχει κάποιος που να τους ακολουθεί.

ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Αν δεν υπάρχει, έχεις ήδη σταματήσει μία φορά, ξανασταματάς και μία δεύτερη και βλέπεις. Αν συνεχίζουν αυτά και θα τα ξανακάνεις γύρες. Αν δεις, λέω, ότι υπάρχει κάποιο αμάξι, το οποίο συνεχίζει και σε ακολουθεί, πάει να σου τα δώσει, θα της πεις, φύγε θα σου πω άλλη ώρα.

Ο υποδιευθυντής της εφορίας και βασικός κατηγορούμενος φαίνεται πως είχε τη δύναμη να εξαιρεί από κάθε έλεγχο τους επιχειρηματίες, που θα τον πλήρωναν, εκμεταλλευόμενος τα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Μπορούμε να βάλουμε άλλες υποθέσεις μπροστά από εσένα και να μην… να παραγραφεί η υπόθεσή σου. Αν ενδιαφέρεσαι όντως να μην κλείσει και να μην ασχοληθεί η υπηρεσία μαζί σου καλώς.

Μέσα από τις συνομιλίες, που κατέγραψε ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ τα στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων κατάλαβαν πως έβαζαν στο στόχαστρό τους επιχειρηματίες, που κατέβαλαν λίγα χρήματα στην εφορία.

ΕΠΟΠΤΗΣ: Τι του ‘πες;
ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: 20 τον χρόνο.
ΕΠΟΠΤΗΣ: Πολλά.
ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Ρε μ…..α συγνώμη, του λέω, έχει πληρώσει, λέω, δύο χιλιάδες ευρώ ΦΠΑ δύο χρόνια, του λέω, σε δύο χρόνια δύο χιλιάδες.
ΕΠΟΠΤΗΣ: Δεν τα βγάζουν ρε προϊστάμενε. Δεν τα βγάζουν οι π….. ες απ’ την τσέπη τους. Έρχονται και σου κλαίγονται.

Σε περίπτωση, που κάποιος αποφάσιζε να καταγγείλει τα μέλη του κυκλώματος, τότε αυτόματα θα ξεκινούσαν φορολογικούς ελέγχους.

ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: Αν κελαηδήσει, του λέω, και μου είχες εσύ δεσμευτεί ότι δεν θα κελαηδήσει και κελαηδήσει, σημαίνει δύο πράγματα: εντολή για τα επόμενα ανέλεγκτα χρόνια για τον ίδιο και μάλιστα από αδιάφθορους, από απέναντι, για να καλυφθούμε.

Εκτός από τους πέντε συλληφθέντες, στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και τα ονόματα ακόμα τεσσάρων ατόμων.

Ειδήσεις σήμερα:

Nations League - Εθνική Ελλάδος: Sold out ο αγώνας με την Ιρλανδία

Πετρέλαιο: Πως το Μεσανατολικό θα επηρεάσει την αγορά

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο πανεπιστήμιο του Τενεσί (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)