Οικονομία

Σήμερα 15:59

ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία τον Νοέμβριο

Πότε αναμένεται να πραγματοποιηθεί η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Διαβάστε τις σχετικές ανακοινώσεις.

ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία τον Νοέμβριο
-

Η αντιμετώπιση της ακρίβειας, των αυξημένων τιμών των ενοικίων και της αγοράς κατοικιών αλλά και η αποκατάσταση του Συλλογικού Εργατικού Δικαίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο των τελευτείων συνεδριάσεων των οργάνων διοίκησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ, «με δεδομένο το γεγονός ότι η Κυβέρνηση δεν λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση αυτών των κρίσιμων ζητημάτων που ταλανίζουν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα αλλά αντιθέτως εφαρμόζει μέτρα που γιγαντώνουν τα προβλήματά τους, αποφάσισε:

  • την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας για την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2024
  • τη διενέργεια ενημερωτικής καμπάνιας, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα σε όλες τις περιφέρειες της χώρας με ιδιαίτερη βαρύτητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με στόχο τη μαζική κι ενωτική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία.

Η Κυβέρνηση, αδυνατεί να εφαρμόσει πολιτικές που ενισχύουν την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, η οποία έχει μειωθεί κατά 8% από το 2019. Με την επιδοματική πολιτική και τα pass δεν λύνονται δυστυχώς τα προβλήματα. Απαιτούνται άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ολιγοπωλιακής συγκρότησης της αγοράς και των καρτέλ, επαναρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και των Συλλογικού Εργατικού Δικαίου καθώς και εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικής κατοικίας με το αποθεματικό του 1,5 δις από την πρώην Εργατική Εστία.

Αυτά τα μέτρα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και για την εφαρμογή αυτών των μέτρων θα αγωνιστούμε».

Και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο

Σε αντίστοιχο τόνο, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ οριστικοποίησε την ημερομηνία πραγματοποίησης της η 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης «την οποία είχε ήδη αποφασίσει, για την Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2024, προκειμένου η απεργία, από κοινού με την ΓΣΕΕ, να είναι Γενική και να έχει πανεργατικά-πανυπαλληλικά χαρακτηριστικάΣτο Γενικό Συμβούλιο της 10.10 τη; ΑΔΕΔΥ, θα συζητηθούν όλα τα μέτρα οργάνωσης και στήριξης της απεργίας».

Ειδήσεις σήμερα:

Πυροβολισμοί στο Ζεφύρι

Αγρίνιο: Εκρηκτικός μηχανισμός στο προαύλιο δημοτικού σχολείου

Καλάβρυτα: Φωτιά στην Πλατανίτσα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)