Υγεία

Σήμερα 13:58

Ευλογιά των προβάτων - Μαγνησία: Συναγερμός για πιθανό κρούσμα

Λίγους μήνες μετά την πανώλη, από την οποία η περιοχή της Μαγνησίας κατάφερε να βγει «καθαρή», μπαίνουν ξανά σε διαδικασίες… καραντίνας

Ευλογιά των προβάτων - Μαγνησία: Συναγερμός για πιθανό κρούσμα
-


Συναγερμός έχει σημάνει στη Μαγνησία για τη διερεύνηση πιθανού κρούσματος ευλογιάς προβάτων στην περιοχή των Καναλίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ταχυδρόμου» έχουν ληφθεί τα απαραίτητα δείγματα και μέχρι το απόγευμα αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα από την Κτηνιατρική Υπηρεσία.

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης Χρήστος Κέλλας ανέφερε ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα κρούσματος, αλλά μέχρι να «επιβεβαιωθεί από τα αρμόδια εργαστήρια, δεν μπορούμε να πανικοβάλλουμε τον κόσμο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, οι κτηνοτρόφοι της περιοχής βρίσκονται σε αναβρασμό. Λίγους μήνες μετά την πανώλη, από την οποία η περιοχή της Μαγνησίας κατάφερε να βγει «καθαρή», μπαίνουν ξανά σε διαδικασίες… καραντίνας.

Η ευλογιά, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Μαγνησίας, Γιώργος Τερζάκης, είναι πολύ πιο βαριά νόσος από την πανώλη και μένει στα ζώα για περίπου ένα εξάμηνο.

Στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, όπου είχαν επιβεβαιωθεί κρούσματα ευλογιάς, τα ζώα έχουν ήδη θανατωθεί, το ίδιο αναμένεται να συμβεί και σε Κόρινθο και Μαγνησία εφόσον αύριο οριστικοποιηθεί το κρούσμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιωάννινα: δύο ανήλικοι στο νοσοκομείο από αλκοόλ

Γραφεία Κασσελάκη: “Δεν υπάρχει σκοπός χρήσης μετά τις εκλογές”

ΗΠΑ: 15χρονος σκότωσε πενταμελή οικογένεια (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)