Γενικά

29 Αυγούστου 2018 20:30

Εντυπωσιακές εικόνες από τον ντοματοπόλεμο της Ισπανίας (βίντεο)

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πήραν μέρος στο φετινό φεστιβάλ “La Tomatina”. Ξεπέρασαν τους 145 τόνους τα “πολεμοφόδια”.

Εντυπωσιακές εικόνες από τον ντοματοπόλεμο της Ισπανίας (βίντεο)
-

Έβγαλαν το άχτι τους δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί, αλλά και τουρίστες από κάθε γωνιά του κόσμου, οι οποίοι συμμετείχαν στον φετινό ντοματοπόλεμο που διοργανώθηκε, όπως κάθε χρόνο, στην πόλη Μπουνιόλ, κοντά στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Πάνω από 145 τόνοι ντομάτες “θυσιάστηκαν” για το καθιερωμένο φεστιβάλ “La Tomatina” που αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα στην Ισπανία.

Το έθιμο αποτελεί την κορύφωση των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Λουδοβίκου (Μπερτράν) και της Παναγίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ οι κάτοικοι της πόλης Μπουνιόλ δεν ξεπερνούν τις εννέα χιλιάδες, για την “μάχη της ντομάτας” συρρέουν κάθε χρόνο περίπου 40.000 επισκέπτες.

AP - Ισπανία - ντοματοπόλεμος

Το έθιμο, που χρονολογείται από το 1945, απαγορεύτηκε κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Φράνκο. Κέρδισε, όμως, στη συνέχεια τη διεθνή αναγνώριση. Μάλιστα, εξαιτίας της μεγάλης επιτυχίας του, από το 2013 καθιερώθηκε εισιτήριο 10 ευρώ για κάθε έναν που θέλει να συμμετάσχει στον ντοματοπόλεμο.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)