Γενικά

30 Νοεμβρίου 2014 21:10

Μάνες με παιδιά έκλεβαν καταστήματα

Πονοκεφαλιάζουν οι σαουδαραβικές αρχές με τις «οικογενειακές» σπείρες που ρημάζουν καταστήματα.

-

Η σπείρα είναι καλά οργανωμένη. Πρώτα μπαίνουν στο κατάστημα με τα ηλεκτρικά είδη οι δύο γυναίκες με τα παιδιά, το ένα στην αγκαλιά. Η τέλεια κάλυψη. Λένε στον ιδιοκτήτη πως θα ρίξουν μία ματιά, πως ενδιαφέρονται για ψυγείο.

Ο άντρας επιστρέφει στο γραφείο του και τοποθετεί το ασύρματο τηλέφωνο στη βάση φόρτισης, ίσως φοβάται μην το αρπάξει κανένα χέρι.

Όμως δεν ξέρει πως δεν είναι το τηλέφωνο που κινδυνεύει. Οι απατεώνες βάζουν σε εφαρμογή το δεύτερο μέρος του σχεδίου. Άλλες δύο γυναίκες με παιδιά κάνουν ερωτήσεις στον ιδιοκτήτη στην είσοδο για να τον απομακρύνουν από την πρώτη ομάδα.

Η μάνα στέκεται μπροστά στο γραφείο και δίνει το σύνθημα στον μικρό Αρσέν Λουπέν. Ο πιτσιρικάς πέφτει στα γόνατα και σέρνεται πίσω από το γκισέ. Είναι εκπαιδευμένος, ξέρει που να ψάξει. Αθόρυβα ανοίγει το πρώτο συρτάρι και κάνει διάνα. Τα λεφτά βρίσκονται εκεί. Παίρνει το πάκο, επιστρέφει στην μαμά του και της το δίνει.

Οι δύο γυναίκες ευχαριστούν τον καταστηματάρχη και του δίνουν την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν.

Μία τελευταία ματιά σε ένα πλυντήριο για ξεκάρφωμα και η συμμορία φεύγει ενώ ο άντρας συνεχίζει να μιλάει με την ομάδα αντιπερισπασμού στην είσοδο.

Ο ιδιοκτήτης μένει μόνος του, ήλπιζε ότι κάτι θα πουλήσει, ακόμη δεν ξέρει ότι έχασε και την είσπραξη της ημέρας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)