Καιρός

Σήμερα 06:08 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 07:09

Καιρός: τοπικές μπόρες και νέα άνοδος θερμοκρασίας την Τετάρτη

Που αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πόσο ψηλότερα θα ανέβει ο υδράργυτος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τετάρτη, στο Ιόνιο και στην Ήπειρο αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα, τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 27 με 29 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια τμήματα πρόσκαιρα νότιοι, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά. Στο Ιόνιο και στην Ηπειρο αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ήπειρου 3-4 βαθμούςχαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 29-31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη

Στο Ιόνιο και στην Ήπειρο την Πέμπτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε προβλέπεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και μόνο τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς και κατά τόπους κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Εορτολόγιο - 25 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Τριμερής Ελλάδας - Κύπρου - Γαλλίας: Η ηλεκτρική διασύνδεση στο “τραπέζι” της συνάντησης

 Θεσσαλονίκη: Εκκένωση της κατάληψης Libertatia

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)