Καιρός

Σήμερα 19:52

Καιρός: τοπικές νεφώσεις και μπόρες την Κυριακή

Που αναμένονται οι εντονότερες βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή, στο Ιόνιο και τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και πιθανώς στην Εύβοια αναμένονται παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με κατά διαστήματα αραιές νεφώσεις, πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μαγνησία και τις Σποράδες και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά άιθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν παροδικές νεφώσεις, με λίγες τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ήπειρου 3-4 βαθμούςχαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με κατά διαστήματα αραιές νεφώσεις πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην Εύβοια θα εκδηλωθούν παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος καιρός.  Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Στην Κρήτη αναμένονται παροδικές νεφώσεις, με λίγες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα

Για την Δευτέρα προβλέπεται αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη. Από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, κυρίως στα ορεινά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στο Ιόνιο, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεξουαλική κακοποίηση εγγονιών από τον παππού τους - Μητέρα παιδιών: Σκέφτηκα να σκοτώσω τον πατέρα μου...

Καραλής στον ΑΝΤ1: Θέλω άλμα πάνω από 6,10 μέτρα, αλλά... (βίντεο)

Μωραΐτης: Ο Πολάκης είναι ομοφοβικός πραξικοπηματίας - Ο Κασσελάκης πληρώνει την ομορφιά του (βίντεο)


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)