Καιρός

Σήμερα 21:30

Καιρός: Σάββατο με συννεφιές, βροχές και καταιγίδες

Που αναμένονται τα εντονότερα φαινόμενα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο, πιθανώς να σημειωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, στις Σποράδες και στην Εύβοια. Αναλυτικότερα, προβλέπεται άστατος καιρός, με βροχές και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα στη δυτική, στην κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Εύβοια και στις Σποράδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) και στην Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 24 με 26 και στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Από το βράδυ γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως νωρίς το πρωί και τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένεται άστατος καιρός, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα.Τα φαινόμενα στα ανατολικά και κυρίως στις Σποράδες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες πιθανώς να είναι ισχυρά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 24-25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία αναμένεται άστατος καιρός, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως μέχρι το απόγευμα. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες Στην Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία έως 19-20 βαθμούς Κελσίου).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές στο Ιόνιο και το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 25-26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ήπειρου από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μικρής διάρκειας κυρίως το μεσημέρι - απόγευμα. Στην Εύβοια θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς στα βόρεια να είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση αναμένεται το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27-28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Στο Ιόνιο, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στην Κρήτη αναμένονται παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου υπάρχει πιθανότητα κυρίως στα ορεινά για τοπικές βροχές ή όμβρους. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Βιασμός μαθήτριας δημοτικού μέσα σε περίπτερο

Ο Μητσοτάκης συνάντησε τον Εύζωνα που δάκρυσε στην τελευταία του υπηρεσία (εικόνες)

Περιφέρεια Ηπείρου - Καχριμάνης: Γιατί δίνουμε 37000 ευρώ σε υπάλληλο για να…κλείνει τα παράθυρα (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)