Καιρός

21 Αυγούστου 2024 07:10

Καιρός: Νεφώσεις, βροχές και τοπικές καταιγίδες την Τετάρτη

Θερμοκρασία, άνεμοι και βροχοπτώσεις σε όλες τις γωνίες της χώρας. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος της ΕΜΥ, βροχές και καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις πρώτες πρωινές ώρες. Γενικά θα επικρατεί άστατος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία και τη βόρεια Εύβοια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες σε όλη τη χώρα. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 35 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα δούμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα περιλαμβάνει λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στα νότια νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, το βράδυ βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη θα επικρατούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανόν να είναι ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες. Βελτίωση θα σημειωθεί το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι βορείων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα και τις Σποράδες ενδέχεται να είναι τοπικά ισχυρά. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 και τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, την Δυτική Στερεά Ελλάδα και την Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι άστατος κατά διαστήματα νεφελώδης με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα δούμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 28 με 32 βαθμούς και τοπικά στο Ιόνιο, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)