Πρόγνωση καιρού

11 Μαΐου 2017 21:16

“Μίνι” καύσωνας από Παρασκευή

Καλοκαίρι από αύριο με κύρια χαρακτηριστικά τη ζέστη και τον υδράργυρο... να κοκκινίζει! Σε ποιες περιοχές το Σαββατοκύριακο θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

-

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι ζεστός και υγρός με αραιές νεφώσεις και νότιους ανέμους 4 με 6 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και μετά το μεσημέρι στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μικρής διάρκειας μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και τοπικά νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μικρής διάρκειας στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 12/05/2017

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βόρεια με πιθανότητα ασθενών σποραδικών όμβρων κυρίως στα ορεινά.  

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα ανατολικά και νότια όπου θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα ανατολικά Ηπειρωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 35 βαθμούς.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)