Οικονομία

Σήμερα 16:23 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 20:38

Οι οδηγοί ταξί αρνούνται να παραλάβουν τα αυτοκόλλητα του POS

Με ποια δικαιολογία οι οδηγοί των ταξί αρνήθηκαν να παραλάβουν τα αυτοκόλλητα. Ποιες αναμένεται να είναι οι επόμενες κινήσεις του υπουργείου.

Οι οδηγοί ταξί αρνούνται να παραλάβουν τα αυτοκόλλητα του POS
-

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια του Υπουργείου Οικονομικών, να υπάρχει υποχρεωτικά στα ταξί αυτοκόλλητο στο τζάμι, με το οποίο ενημέρωνουν τους πελάτες για την δυνατότητα να πληρώσουν και με κάρτα.

Με τον τρόπο αυτό το οικονομικό επιτελείο ήλπιζε πως θα κόψει το δρόμο στους επιτήδειους του επαγγέλματος οι οποίοι βρίσκουν χίλιες δυο δικαιολογίες για να παίρνουν μόνο μετρητά και να αποφεύγουν έτσι την έκδοση απόδειξης και τη διαβίβαση των εσόδων στην ΑΑΔΕ.

40 ημέρες μετά δεν έχει γίνει τίποτα. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία αρνήθηκε να παραλάβει τα αυτοκόλλητα, με εκπροσώπους της να κάνουν λόγο για «τεράστιο μέγεθος» και «αυτοκόλλητα -έκτρωμα» τα οποία μάλιστα εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των επιβατών .

ΤΑΞΙ - ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ

Μπροστά στο "αντάρτικο" των ταξί, το οικονομικό επιτελείο περνά στην αντεπίθεση. Είναι θέμα χρόνου η τροποποίηση της υπουργικής απόφασης για τον τρόπο διάθεσης των αυτοκόλλητων σημάτων, αναφέρουν αρμόδιες πηγές σημειώνοντας με νόημα «θέλουν δε θέλουν θα τα κολλήσουν».

Μια πιθανή εκδοχή είναι η νέα απόφαση να ορίζει πως οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν υποχρέωση να παραλάβουν εντός συγκεκριμένης προθεσμίας από την εφορία τα αυτοκόλλητα .

Μια άλλη εναλλακτική, να τους σταλεί με email το αυτοκόλλητο, να αναλάβουν να το εκτυπώσουν και να το κολλήσουν οι ίδιοι. Σε κάθε περίπτωση το ΥΠΕΘΟ είναι αποφασισμένο με τη συνεργασία της ΑΑΔΕ να ρίξει πρόστιμα 1.000 ευρώ σε όσους δεν συμμορφωθούν.

Ειδήσεις σήμερα:

Harrods για υπόθεση Αλ Φαγέντ: Ζητάμε ειλικρινά συγνώμη

Χαλκιδική: Την δάγκωσε ο σκύλος που έβγαζε βόλτα άλλη γυναίκα (εικόνες)

Τουρισμός: Απροσδόκητη μείωση εισπράξεων τον Ιούλιο

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)