Κόσμος

10 Σεπτεμβρίου 2024 21:05

Χάρις - Τραμπ: Τα “σημεία κλειδιά” του αποψινού ντιμπέιτ

Το αποψινό ντιμπέιτ βρίσκει τους δύο υποψήφιους σε μια μάχη στήθος με στήθος. Που αναμένεται να κριθεί η τηλεμαχία.

Χάρις - Τραμπ: Τα “σημεία κλειδιά” του αποψινού ντιμπέιτ
-

Την πρωτη τηλεοπτικη μονομαχια θα εχουν αποψε το βραδυ η αντιπροεδρος των ΗΠΑ Καμαλα Χαρις και ο πρωην Αμερικανος προεδρος Ντοναλντ Τραμπ σε ένα ντιμπειιτ που συμφωνα με τους αναλυτες ενδεχομενως κρινει το αποτελεσμα  των εκλογων της 5ης Νοεμβριου καθως ολες οι δημοσκοπησεις δειχνουν ότι οι δυο μονομαχοι βαδιζουν στηθος με στηθος στις προτιμησεις των ψηφοφορων.

Μέχρι στιγμής οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ντέρμπι ανάμεσα στους δύο μονομάχους, στα όρια του στατιστικού λάθους. Το ντιμπέιτ μπορεί να "γείρει την πλάστιγγα" είτε υπέρ του Τραμπ είτε υπέρ της Χάρις. 

Η Κάμαλα Χάρις, καλείται μέσω του ντινπέιτ αυτού, να "συστηθεί" στους Αμερικάνους πολίτες, και για την παράταξη των Δημοκρατικών θεωρείται μια υπαρξιακή μάχη. Ενδεικτικά το 2*% των πολιτών των ΗΠΑ δεν γνωρίζει της θέσεις της υποψήφιας. Η Χάρις έχει κερδίσει τις εντυπώσεις -και τους χρηματοδότες-  μετά την αποχώρηση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, από την προεκλογική μάχη. Είναι κατά πολύ νεότερη του αντιπάλου της και το επαγγελματικό της παρελθόν ως εισαγγελέας θεωρείται σημαντικό ατού, το οποίο αναμένεται να τις κερδίσει αρκετές ψήφους. 

Από την άλλη ο Ντόναλν Τραμπ, βασίζεται στα ντιμπέιτ. Έχει εμπειρία στις τηλεμαχίες και είναι ιδιαίτερα επιθετικός απέναντι στους αντιπάλους του. «Είναι αδύνατο να προετοιμαστεί κάποιος (για μια τηλεμαχία) με τον πρόεδρο Τραμπ. (…) Φανταστείτε έναν μποξέρ που θα προσπαθούσε να προετοιμαστεί για έναν αγώνα με τον Φλόιντ Μέιγουεδερ ή τον Μοχάμεντ Άλι», δήλωσε χθες ο Τζέισον Μίλερ, ένας από τους στενούς συμβούλους του Τραμπ, δίνοντας ένα στίγμα για τον τρόπο προσέγγισης του αποψινού ντιμπέιτ από το προεκλογικό του επιτελείο. Επίσης ο δισεκατομμυριούχος, πρώην πρόεδρος κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος που είχε στις δημοσκοπήσεις μετά την αποχώρηση του Τζο Μπάιντεν από την προεκλογική κούρσα. Όμως σε απόλυτη αντίθεση με την τηλεμαχία του Ιουνίου απέναντι στον Αμερικανό πρόεδρο, η διαύγεια του Ντόναλντ Τραμπ που θα βρεθεί στο μικροσκόπιο απέναντι σε μια αντίπαλο κατά σχεδόν είκοσι χρόνια νεότερή του.

Η Δημοκρατική αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος δεν έχουν απευθύνει ποτέ μέχρι σήμερα ο ένας στον άλλο τον λόγο. Απόψε από τις 21:00 τοπική ώρα (04:00 ώρα Ελλάδος της Τετάρτης) θα βρεθούν ενώπιος ενωπίω, ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών, αλλά χωρίς κοινό, χωρίς σημειώσεις, για 90 λεπτά.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία “Atena”: Υδροστρόβιλος στην Κορώνη (εικόνες)

Google: Πρόστιμο 2,4 δις ευρώ από την Κομισιόν

Αχαρνών: Η ΕΚΑΜ εξουδετέρωσε τον ταμπουρωμένο άνδρα (βίντεο)

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)