Αθλητικά

09 Αυγούστου 2024 08:30 Τελευταία ενημέρωση : 09 Αυγούστου 2024 20:14

Τέξας: Αθλητής πέθανε στα Crossfit Games (βίντεο)

Ο αθλητής Λάζαρ Ντούκιτς πνίγηκε αβοήθητος σε λίμνη μπροστά σε δεκάδες θεατές στο Crossfit Games στο Τέξας.

Τέξας: Αθλητής πέθανε στα Crossfit Games (βίντεο)
-

Τραγικό θάνατο βρήκε ο Λάζαρ Ντούκιτς, 28 ετών από τη Σερβία, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του κολυμβητικού τμήματος του ατομικού αγωνίσματος Νο 1 των CrossFit Games 2024 στο Τέξας, σύμφωνα με το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Tarrant και τον διευθύνοντα σύμβουλο της CrossFit Don Faul.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Φορτ Γουόρθ στο Τέξας των ΗΠΑ κλήθηκε να βοηθήσει την αστυνομία του Φορτ Γουόρθ, αφού ο αθλητής βυθίστηκε κάτω από το νερό γύρω στις 8 το πρωί και δεν αναδύθηκε, σύμφωνα με τον Κρεγκ Τρόγιατσεκ, εκπρόσωπο της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Με τη βοήθεια της ομάδας κατάδυσης του αστυνομικού τμήματος του Φορτ Γουόρθ και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, το πτώμα ανασύρθηκε περίπου μία ώρα αργότερα, δήλωσε ο Trojacek.

Ο δήμαρχος του Φορτ Γουόρθ Μάτι Πάρκερ δήλωσε ότι η πόλη έχει συντονίσει συμβούλους ψυχικής υγείας και θλίψης για να υποστηρίξει όσους μπορεί να το χρειαστούν.

“Είμαστε βαθιά θλιμμένοι από την τραγική απώλεια ενός αθλητή CrossFit κατά τη διάρκεια μιας κολυμβητικής εκδήλωσης των CrossFit Games σήμερα το πρωί”, δήλωσε η Πάρκερ. “Οι καρδιές μας συμπαραστέκονται στην οικογένεια του αθλητή, στους φίλους του και σε ολόκληρη την κοινότητα του CrossFit”.

Οι άλλοι αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι για εχθές (8/8) αναβλήθηκαν, χωρίς να διευκρινισθούν οι συνέπειες που θα έχει αυτό το δυστύχημα στην διοργάνωση.

Γεννημένος το 1995, ο Λάζαρ Ντούκιτς ήταν 88ος στην παγκόσμια κατάταξη, 33ος σε ευρωπαϊκό επίπεδο και 3ος στη Σερβία, ακριβώς πίσω από τον αδελφό του Λούκα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα CrossFit Games.

Στο Instagram, ο Λούκα Ντούκιτς είχε δημοσιεύσει τις τελευταίες ημέρες εικόνες με τον αδελφό του κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για την διοργάνωση στο Τέξας.

Μια πολυεπιστημονική πρακτική, το crossfit, έγινε ένα πολύ δημοφιλές άθλημα σε όλο τον κόσμο, συνδυάζοντας άρση βαρών, γυμναστική, ακόμη και ασκήσεις αντοχής.

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το πρόγραμμα των Ελλήνων την Παρασκευή

Τελωνείο Προμαχώνα: Άγριος ξυλοδαρμός 52χρονου έξω από καφετέρια

Θεσσαλονίκη: Καφέ – μπαρ κάηκε ολοσχερώς

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)